Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-18

Analys Eurocon: Ljusning i sikte för industrikonsulten

Detta är en betald analys på uppdrag av Eurocon Consulting utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Vändning i omsättningsutvecklingen

Eurocon redovisade en nettoomsättning för det första kvartalet 2021 på 68,8 miljoner kronor, jämfört med 67,9 miljoner kronor för första kvartalet 2020. Det ger en ökningstakt på 1,3 procent. Det är ett trendbrott för bolaget efter den vikande försäljningen under 2020. Det drivs framför allt av en tilltagande investeringsvilja i ekonomi, vilket med all rimlighet förorsakas av en vaccinering som löper på bra och en pandemi som börjar närma sig sitt slut. Ledningens tongångar är positiva efter kvartalets utgång och ger indikationer på att marknaden är på gång att återhämta sig.

Resultatfokus ger effekt

Eurocons tydliga fokus på att förbättra resultatet fortsätter att ge positiv effekt. Rörelseresultatet uppgick till 4,5 miljoner kronor under kvartalet, en klar förbättring från 2,8 miljoner kronor under första kvartalet 2020. Det är en förbättring på 47,4 procent, och en rörelsemarginal som ökar från 4,5 procent 2020 till 6,6 procent 2021. Det är också en tydlig förstärkning jämfört med de sista två kvartalet 2020 då rörelsemarginalen uppgick till 2,6 respektive 4,1 procent. Det ska noteras här att det inte heller erhållits några statliga stöd under kvartalet, likt det gjorts under andra halvåret 2020.

Offensiva satsningar – stärkt personalstyrka

Den återhämtning som sågs i marknaden under slutet av 2020 har fortsatt även under första kvartalet 2021, med ökande orderingång och högre beläggning som följd. Ett antal nya uppdra har erhållits under kvartalet och bolagsledningen ser positivt på möjligheten att erhålla flera nya uppdrag framåt. I linje med det positiva sentimentet har Eurocon expanderat personalstyrkan med elva nya medarbetare under kvartalet och lägger därför grunden för tillväxt redan under 2021. Därtill kommer bolaget också att fortsätta jobba med fler nya rekryteringar på samtliga kontor. De positiva tongångarna och bolagets agerande stärker vår tes om att 2021 kommer att vara återhämtningens år för Eurocon, då tillväxten börjar ta fart igen.

Turn around ger köpläge

Eurocons aktie fortsätter att se attraktiv ut. Räknat på 287 miljoner kronor i försäljning, samt 9 procent i rörelsemarginal ser vi en riktkurs på 6,5 kronor per aktie 2022. Det motsvarar en värdering på 11 gånger EV/EBIT och 1,0 gånger EV/Sales 2022.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.