Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-08

Analys Expres2ion Biotech: I den stora kapplöpningen

Detta är en betald analys på uppdrag av ExpreS2ion Biotech Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

ExpreS2ion Biotech är upptaget på WHO:s lista över viktiga vaccinprojekt mot SARS-Cov2–viruset, en aldrig tidigare skådad kapplöpning i läkemedelsindustrin. Vi avvaktar mer information om det ekonomiska värdet på samarbetet med Bavarian Nordic, som kan bidra till fortsatt positiv utveckling för aktien. 

Vaccinprojekt mot Covid-19

ExpreS2ion Biotechnologies och Adaptvac ingår i det konsortium, PREVENT-nCoV, som med ett snabbfotat agerande efter att den genetiska informationen om SARSCoV2–viruset släpptes i början av januari hamnade på WHO:s lista över vaccinprojekt. Konsortiet har också mottagit stöd från EU:s innovationsprogram Horizon-2020.  

Avsiktsförklaring skapar möjligheter

I maj ingick Adaptvac en avsiktsförklaring med det danska vaccinbolaget Bavarian Nordic, som vi räknar med kommer ta över ansvaret för finansieringen av det kliniska programmet. Vi ser fram emot mer information om samarbetet när avtalet är slutfört, möjligen redan i juni. Avgörande data från djurförsök i projektet väntas sedan under tredje kvartalet.  

Stor potential när studier i människa intensifieras

Bolagets minimala kassa tillåter inte att de finansiella riskerna skenar iväg, vilket är en begränsande faktor under denna kapplöpning. Uppvärderingen som skett sedan april verkar ändå ha substans och vi sätter en 70-procentig sannolikhet på att PREVENT-nCoV klarar steget till inledande studier på människa. Det skulle ge utrymme för kursuppgång upp mot 30-kronorsstrecket under årets andra halva.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.