Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-27

Analys ExpreS2ion: "Test på människa inom kort"

Detta är en betald analys på uppdrag av ExpreS2ion Biotech Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Starkt nyhetsflöde i början av året

ExpreS2 ion Biotechnologies har startat året med ett par viktiga nyheter: förstärkningen av organisationen med nyckelpersonal och inlämnandet till holländska myndigheterna av en ansökan om att få starta klinisk prövning av COVID-19 vaccinet ABNCoV2. Dessutom starka prekliniska data på vaccinets effekt, som presenterades i online-tidskriften Nature Communication den 12 januari. Vi förväntar oss att nyhetsflödet fortsätter i februari och mars med meddelande om den första dosen av ABNCoV2 i människa samt en möjlig preliminär rapport om vaccinets säkerhet sent Q1 eller tidigt Q2. Sedan återstår ett klargörande om Bavarian Nordics planer för finansiering av projektets senare delar i fas 2/3.

Omstöpande affär med Adaptvac

Optionen att förvärva rättigheterna till AdaptVacs terapeutiska vaccin mot bröstcancer AV001 löper fram till 26 februari. Vi förväntar oss att ExpreS2 ion kommer att utnyttja sin option för att ta företaget vidare i omvandlingen från en serviceleverantör till forskningsindustri till ett bolag inom vaccinutveckling. De senaste anställningarna av nyckelpersonal betonar ledningens beslutsamhet att följa de motiv till nyemission som angavs i oktober. AV001, som företaget har meddelat kommer att ha projektkoden ES2B-C001 i framtiden, är i preklinisk utveckling och har potential att inleda första försök på människor i slutet av 2022 efter att ha slutfört tester på djur och utvecklandet av en solid tillverkningsprocess.

Motiverat värdet kvarstår

på 24 SEK/aktie I ett långsiktigt perspektiv ser vi ES2B-C001 som minst lika viktiga för ExpreS2 ions aktieägare som COVID-19 vaccinet ABNCoV2 och den tävling om att ingå i den globala vaccinationskampanjen mot coronavirus som bolaget är en del av. På kort sikt bör kursutvecklingen fortsätta att vara starkt beroende av nyheter om COVID-19–vaccinet, särskilt rörandet Bavarian Nordics planer på en finansieringslösning. I detta skede tilldelar vi ABNCoV2 en 26-procentig chans att godkännas under ett påskyndat utvecklingsförfarande. Vår summering av värdet för bolagets delar ligger kvar på 24 kronor. COVID-19–vaccinet ABNCoV2 utgör 8,2 kronor per aktie och värderingen av ES2B-C001 uppgår till 10,0 kronor per aktie

Författare Jonatan Andersson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.