Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-18

Analys Fastpartner: Bred ekonomisk återhämtning under Q2

Detta är en betald analys på uppdrag av Fastpartner utförd av Analysguiden

Årligt förvaltningsresultat uppgår nu till 1 mdkr
Hyresintäkterna under första halvåret ökade 3% till 922 mkr och driftnettot ökade 1% till 642 mkr. Förvaltningsresultatet ökade 3% till 475 mkr och det rullande årliga förvaltningsresultatet uppgår nu till 1 000 mkr. De nyligen fastställda finansiella målen för 2025 står fast, och där ingår bland annat att uppnå ett rullande årligt förvaltningsresultat på minst 1 500 mkr. Orealiserade värdeförändringar på fastigheter under H1 2021 var 1,2 mdkr och värdet på koncernens fastigheter uppgår nu till 33 mdkr. Under H1 erhöll bolaget en Investment Grade-rating från Moody’s.

Stark återhämtning för svensk ekonomi under Q2
Fastpartner fokuserar på kommersiella fastigheter i Stockholmsområdet. Man är även verksamma i Gävle, Göteborg, Malmö, Norrköping, Uppsala och övriga landet. Det största segmentet är kontor som står för halva hyresvärdet. Bolaget konstaterar att Q2 varit starkt för svensk ekonomi med all-time-high-noteringar för KIbarometern två kvartal i rad. En viktig fråga är vilka förändringar man kommer att se i höst beträffande efterfrågan på kontor. Man ser en stark efterfrågan från små och medelstora företag, men är mer osäkra kring hur större företag kommer att agera. Man märker dock en tydlig vilja att betala för en högkvalitativ produkt.

Investment Grade-rating ger sänkta räntekostnader
Som ett resultat av förstärkta nyckeltal baserat på den aktuella emissionen av gröna obligationer samt D-aktier om 500 mkr har Fastpartner under H1 erhållit kreditbetyget Baa3 av Moody’s. Man bedömer att finansieringskostnaderna blivit minst 0,7% lägre till följd av detta. Fastpartners långsiktiga mål är fortsatt att uppnå ratingnivån Baa1.

Vi höjer riktkursen till 145 kr
I ljuset av den starka kursutvecklingen bland andra noterade fastighetsbolag höjer vi riktkursen för Fastpartner till 145 kr (tidigare 113 kr). I dagsläget handlas Fastpartner till 37% premie mot det långsiktiga substansvärdet 98,40 kr per stamaktie, jämfört med en median på 48% för ett urval jämförbara bolag. Historiskt har Fastpartner värderats med en premie mot andra noterade fastighetsbolag.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.