Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-14

Analys Fastpartner: Väl rustat för oroliga tider

Detta är en betald analys på uppdrag av Fastpartner utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Fastpartner uppnådde redan första kvartalet det sedan en tid uppsatta målet om 950 mkr i årligt förvaltningsresulta i slutet av 2020. Nya mål kommer att presenteras när marknadsläget stabiliserats.  

Fastpartner har begränsad exponering mot de hyresgäster som drabbats hårdast av covid-19. Hit hör hotell, restauranger och detaljhandel.

Stockholmstiltat

Fastpartner har under ledning av Sven-Olof Johansson gått från ett bolag i rekonstruktion under 1990-talet till ett snabbväxande börsnoterat fastighetsbolag. Fastighetsportföljen har sin tyngdpunkt i Stockholmsregionen vilket ytterligare befästs efter förvärv av främst kontorsfastigheter i Solna.

Den typiska fastigheten är en produktions-, kontors-, samhälls-, eller handelsfastighet. Strategin har varit att kombinera högavkastande fastigheter och relativt låg konjunkturrisk med en attraktiv lånefinansiering.

Motiverat värde

Under kvartalet ökade hyresintäkterna med 13% till 448 mkr, driftnettot med 18% till 306 mkr, vilket gav en överskottsgrad på 68%, bland de högsta i sektorn. Fastigheternas marknadsvärde uppgår nu till 30 mdkr. Vi håller våra estimat för Fastpartner oförändrade och upprepar vår riktkurs SEK 100 för aktien.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.