Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-03

Analys Follicum: Avgörande skalpstudie

Detta är en betald analys på uppdrag av Follicum utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Follicum har påbörjat en studie där läkemedelskandidaten FOL-005 undersöks som behandling mot håravfall. Resultat förväntas i höst. Då studieutfallets påverkan på bolagets värde blir väsentlig är aktien förknippad med hög potential liksom risk.

I början av mars meddelade Follicum att den första patienten har påbörjat behandling med FOL-005 mot håravfall. Projektet följer därmed tidigare kommunicerad plan. Målsättningen är att kunna rapportera resultat under hösten i år. Resultaten från den tidigare kliniska studien indikerar en hårväxtfrämjande effekt, där i synnerhet en hög respons hos de behandlade var en positiv observation. En viktig skillnad är att FOL-005 i den nu pågående studien för första gången undersöks på skalpen. Resultaten kommer att avgöra utsikterna för FOL-005, vilket är bolagets längst framskridna projekt. Aktieägare bör därför vara beredda på en kraftig kursrörelse under 2018 där vi ser såväl betydande potential som stor fallhöjd beroende på studieutfall.

Under hösten 2017 genomförde Follicum två emissioner som inbringade cirka 26 MSEK före kostnader. Befintlig kassa bör enligt vår prognos i princip täcka kapitalbehovet för större delen av årets verksamhet. Vi bedömer dock att en förebyggande kapitalresning, i så fall troligen innan avläsning från skalpstudien sker, inte kan uteslutas. Detta i syfte att väga upp den höga kliniska risken och även kunna bibehålla ett högt tempo i utvecklingen.  

Förutom den pågående fas IIa-studien arbetar Follicum med att ta fram en mer användarvänlig topikal beredning av FOL-005. Det blir en viktig pusselbit för projektet och framsteg i denna utveckling kan ge ett kursstödjande nyhetsflöde på några månaders sikt. Diabetesprojektet FOL-014 är fortfarande i tidig preklinisk fas men pågående studier kan ge ytterligare viktiga ledtrådar om programmets potential.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.