Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-09-13

Analys FrontOffice: Innehav ökar värdet

Detta är en betald analys på uppdrag av FrontOffice Nordic AB utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Portföljbolaget QuickBit har levererat starka siffror i form av bra tillväxt och stigande lönsamhet. Det har också givit effekt i form av en bra värdeökning i QuickBits aktie sedan listningen. Värdeökningen har naturligt spillt över på FrontOffice vars ägarskap i QuickBit uppgår till 9,5 procent, exkluderat optioner. FrontOffice andra portföljbolag, Intergiro (tidigare FTCS), är en spännande krydda med hög risk.

FrontOffice är ett investmentbolag som investerar i tillväxtbolag med fokus på Fintech-sektorn. Sedan den senaste analysen har det hänt en hel del i FrontOffice. Listningen av Quickbit (QB), värde­ökningen av innehavet och försäljningen av Svensk Företagsrekonstruktion (SFR) tillhör höjdpunkterna.

Stark utveckling för portföljbolaget Quickbit

Som bekant var intresset stort för att teckna aktier i QuickBit under spridnings­emissionen som övertecknades med 960 procent. Väl listat på Nordic MTF har intresset fortsatt varit högt. Aktien har i skrivande stund ett totalt marknadsvärde om cirka 670 miljoner kronor. Det stora intresset motiveras av den starka tillväxten på en spännande marknad som leverantör av lösningar för e-handlare som önskar ta betalt i kryptovaluta.

Det fjärde kvartalet påvisar att Quickbit har etablerat en bra position på den globala marknaden. Den sekventiella tillväxten var förvisso negativ men netto­valuta­vinsten, rörelseresultatet och nettoresultatet efter skatt fortsätter öka. Det som en effekt av att QB aktivt valt att avbryta samarbeten med e-handlare som pressar nettovalutaresultatet (som vi definierar valutaresultat som skillnaden mellan den kurs som QB säljer valuta och den kurs som QB köper valuta, minus godkända reklamationer). QB satsar vidare på utökad direktförsäljning, alltså utan affiliate-nätverk, vilket över tid kan förbättra marginalerna ytterligare.

Försäljning av SFR och The Great Wild

Försäljningen av konsultverksamheten under SFR (och av The Great Wild) är i linje med den nya strategin och investeringsfokus. Bolaget kommer därmed inte redovisa några nettointäkter framledes samtidigt som tid för att vidare utveckla de kvarvarande innehaven och identifiera nya investeringsmöjligheter kommer öka. Även de koncerngemensamma kostnader kommer falla.

Motiverat värde

Intergiro har blivit en än större joker. Räkenskaperna för 2018 finns inte än tillgängliga och osäkerheten i vår värdering av det innehavet är hög. Ny information kring Intergiro kan ge rörelser. Givet värdeökningen i QB beräknas ett motiverat pris per aktie i basscenariot till 3,6 (2,1) kronor i ett basscenario.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.