Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-15

Analys GHP Specialty Care: Nytt avtal stärker

Detta är en betald analys på uppdrag av GHP Specialty Care utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Ett nytt managementavtal i Mellanöstern stärker tillväxt- och lönsamhetsutsikterna för GHP. Verksamheten i Norden levererar resultatökning i kv2 trots en sen påsk. Vi höjer våra prognoser och det motiverade värdet per aktie tydligt.

I mitten av juni meddelade GHP att segmentet International träffat ett managementavtal för ett nybyggt sjukhus i Kuwait. Avtalet bedöms vara värt 35-45 MSEK per år med marginaler på 30-40 procent. GHP:s satsning på affärsutveckling i regionen bär således frukt och avtalet ger ett tydligt avtryck på koncernens resultat det närmaste åren. GHP får också en bredare bas i Mellanöstern vilket kan stärka förutsättningarna att vinna nya affärer för segmentet International.

Rapporten för kv2 2019 gav ytterligare en bekräftelse på att GHP är i bra form med en starkt tillväxt (+16,7 procent) och god resultatökning (+16,0 procent). Även om det delvis berodde på en ändrad periodisering av intäkterna inom segmentet International, var vinstutvecklingen i klinikerna Norden mer än godkänd givet utmaningar under det gångna kvartalet, enligt vår bedömning. GHP:s satsningar på att stärka samarbetet med försäkringsbolag de senaste åren skördar vidare framgångar vilket återspeglas i att segmentet Vårdsamverkan växer snabbare än vad vi tidigare hade räknat med.

Vi gör generellt prognoshöjningar vilka slår igenom för nästa år med cirka fem procent för omsättningen och tio procent vad gäller EBITDA-resultatet. Detta framför allt som en följd av det nyligen vunna avtalet i Kuwait. En framflyttad positon för den internationella verksamheten motiverar också ett antagande om en högre rörelsemarginal på lång sikt, enligt vår bedömning. Sammantaget höjer vi det motiverade värdet i basscenariot med tolv procent till 16,3 kronor per aktie från 14,5 kronor. Vi bedömer att en relativvärdering indikerar en motsvarande potential i aktien.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.