Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-02

Analys GHP: "Stabil affär i utmanande tider"

Detta är en betald analys på uppdrag av GHP Specialty Care utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Starkt tredje kvartal

GHP uppvisade sin bästa Q3 hittills med positiva resultat inom alla tre segment Norden, International och Vårdsamverkan. Verksamheten återgick till normala nivåer under kvartalet vilket bidrog till positiv omsättningsökning. Dock har utvecklingen under senare delen av kvartalet visat på en andra våg av Covid-19 vilket kan påverka negativt under nästkommande månader.

Vårdskuld har byggts upp som gynnar GHP framgent

Det fokus som varit på att hantera Covid-19 stora delar av 2020 har skapat ett uppdämt behov av vård och behandlingar som måste börja betas av, något som kommer att gynna GHP. Bolaget såg återhämtning till mer normala nivåer under kvartalet. Dock har situationen gradvis försämrats under de senaste veckorna vilket gör situationen mer oklar under kommande månader.

God kostnadskontroll

GHP har visat en fin kostnadskontroll under 2020 och vi bedömer att man kommer kunna ta med sig en del av detta även under en normaliserad verksamhet, detta då man haft möjlighet att optimera många delar i sin verksamhet utan att det gått ut över den kvalitet man levererar.

Bibehåller motiverat värde trots kortsiktig osäkerhet

Vi prognosticerar en viss tillväxt under 2020 med en kraftigare återgång under 2021 och en ökad marginal. Vi gör inte några större förändringar sedan föregående kvartal utan behåller vårt motiverade värde på 21,8 kr per aktie med en uppsida till dryga 26 kr per aktie givet ett högre antagande om långsiktig tillväxt och marginaler. Vi ser affärsområdet International som mycket spännande att bevaka framöver då skalbarheten är intressant när man återgår till normal verksamhet och kan bedriva affärsutveckling för att växa sig större. Värt att notera är att bolaget gjorde en avyttring av ett delägt bolag i affärsområdet Norden som kommer ge en positiv resultateffekt under fjärde kvartalet på ca 19 MSEK. Vår prognos för 2020 innehåller ej denna post då det är en engångseffekt.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.