Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-07

Analys Goodbye Kansas: Ny strategi, nya mål och viktigt partnerskap

Detta är en betald analys på uppdrag av Goodbye Kansas Group utförd av Analysguiden

Pandemin tynger men växer sekventiellt
Goodbye Kansas Group rapporterar en nettoomsättning för det andra kvartalet på 63,7 miljoner kronor (47,9). Värt att poängtera är dock att Goodbye Kansas Holding inkluderas i jämförelsesiffrorna från första maj 2020 och proformaomsättningen för andra kvartalet 2020 uppgår till 68,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet respektive resultatet före skatt för kvartalet landar på 27,6 miljoner kronor (-15,8) och -23,3 miljoner kronor (-18,8). Trots minskad proformaomsättning på årsbasis uppvisar koncernen tillväxt jämfört med årets första kvartal på cirka 8 procent. Minskningen i nettoomsättning och EBITDA-resultat på årsbasis härleds till fortsatt pandemipåverkan vilket resulterat i färre avtal med kunder inom film/TV-industrin.

Partnerskap möjliggör Hello Kitty lansering 2022
En stor händelse under kvartalet var att bolaget annonserade ett partnerskap med Keyword Studios välrenommerade spelstudio Electric Square. Partnerskapet innebär att Electric Square arbetar för att slutföra produktionen av bolagets kartbaserade mobilspel, ett arbete som redan passerat första milstolpen. Outsourcingen av produktionen innebär också förändringar inom dotterbolaget Virtual Brains, som nu ställs om till en beställarorganisation samtidigt som Otherworld Heroes fortsatt utvecklas. Partnerskapet är ett tydligt steg i rätt riktning för det efterlängtade spelet och potentialen är fortsatt stor, givet det starka varumärket. Att bolaget därtill nått partnerskapet med en sådan välkänd aktör bådar gott för chanserna för en 2022 lansering.

En tydligare koncern växer fram
Kvartalet har därtill inneburit att bolaget nu ändrat namn till Goodbye Kansas Group, i syfte att kapitalisera på det starka varumärket. Bolaget har annonserat finansiella mål om en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt på 20 procent och en EBTIDA-marginal över 20 procent senast 2024. Parallellt med detta har bolaget initierat ett kostnadsoptimeringsprogram som kommer få full effekt från och med 2022. Kostnadsreduceringarna förväntas uppgå till 38 miljoner kronor på årsbasis, något som genomförs genom att strömlinjeforma organisationen och hitta synergier inom viktiga funktioner. I syfte att möjliggöra lönsam tillväxt från 2022, vilket är målet, har bolaget under kvartalet bland annat tecknat avtal med amerikanska LDA Capital. Finansieringslösningen innebär att bolaget, genom riktade emissioner, har möjlighet att ta in 175 miljoner kronor under en treårsperiod. Därtill tillkännagavs en fullt garanterad företrädesemission om cirka 100 miljoner kronor efter periodens slut.

Vägen framåt tydlig
Efter andra kvartalet har vi justerat våra estimat något och ställt ned förväntad tillväxt marginellt och justerat våra kostnadsantaganden till följd av besparingsprogrammet. Vi ser fortsatt långsiktig potential i bolaget och kursnedgången den senaste tiden gör värderingen alltmer attraktiv. Resonemanget bakom finansieringsupplägget med LDA är delvis potentialen för strategiska fördelar i partnerskapet. Vi ser också positivt på pivoteringen inom Vobling mot ett tydligt fokus på Virtual Reality-training och bolaget bygger här upp ett starkt distributionsnätverk. Kommande kvartal bör pandemipåverkan synas i jämförelsesiffrorna från 2020 vilket blir en indikation på hur väl tillväxten tagit fart. Triggers ser vi i en framgångsrik ZEPETO-lansering, fler avtal för den egenutvecklade produkten VR Fire Trainer, nyhetsflöde kring Hello Kitty, ökande licensintäkter samt att bolaget kan uppvisa kostnadsreduktioner. Vi ser störst risk i senareläggning av projekt på grund av pandemin och ökande kostnadsmassa, vilket kan innebära ytterligare finansieringsbehov som späder ut aktieantalet ännu mer. På 12–18 månader sikt ser vi ett motiverat värde på 1,6–2,3 kronor.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.