Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-26

Analys Gullberg & Jansson: "Trotsar lågsäsongen med stark tillväxt"

Detta är en betald analys på uppdrag av Gullberg & Jansson utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Fortsätter gynnas av hemestertrenden

Fjärde kvartalet innebar en nettoomsättning på 34,2 miljoner kronor (19,1), en ökning med hela 79 procent. Bolaget uppvisar ett rörelse- resultat på 4,9 miljoner kronor (-2,3), och ett resultat efter skatt på 3,8 miljoner kronor (-2,5). Det säsongsmässigt svaga fjärde kvartalet uppvisar därmed både stark tillväxt och förbättrade marginaler. För helåret uppgår nu omsättningsökningen till hela 50 procent med en ökning från 127,2 miljoner kronor till 190,4 miljoner kronor. Resultatet för året landar på 27,5 miljoner kronor (9,8) och bolaget föreslår utdelning om 1 krona per aktie till följd av det starka året.

Ökat marknadsfokus och ny varumärkesstrategi

Till följd av pandemin och bristen på resande har efterfrågan på pooler ökat starkt under året vilket gynnat bolaget kraftigt. Hela framgången hänförs dock inte till marknadsläget då bolaget själva har genomfört en rad förändringar under året. En ny varumärkesstrategi och i överlag ett förnyat marknadsfokus och ökad synlighet har gjort att bolaget kunnat ta till vara på den positiva trenden under året fullt ut. I detta syfte har bolaget därtill förstärkt personalstyrkan under året för att ha möjlighet at fortsätta denna utveckling in i 2021. Även dotterbolaget Stads&Park Produkter i Stockholm har genomfört förändringar för att accelera tillväxten i bolaget. Stads & Park fortsätter dock hämmas av Covid-19 och rapporterar förbättrad men fortsatt blygsam omsättning på 2 miljoner kronor (1,5) med ett rörelseresultat på 0,1 (-0,0).

Pandemin skjuter upp lanseringen av Nordic Relax

Lanseringen av det nya affärsområdet, Nordic Relax of Sweden AB, har skjutits upp till följd av pandemin. Tidigare var planen att lansera bolaget mot slutet av 2020 men enligt den nya planen så kommer bolaget lanseras tidigt 2021. Relax och wellnessprodukter kommer passa in väl i bolagets produktportfölj och breddar bolagets erbjudande. Produkterna passar väl in i poolsegmentet och har potential att skapa merförsäljning till redan befintliga kunder. Dotterbolaget rapporterar ett rörelseresultat på -0,6 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Vår förhoppning är nu på en lansering i relativ närtid för att vara redo inför studande högsäsong inom segmentet.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.