Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-26

Analys Hoylu: "Antalet betalande användare ökar kraftigt"

Detta är en betald analys på uppdrag av Hoylu utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Stark tillväxt i återkommande intäkter under året

Hoylu rapporterar i sitt bokslut årliga återkommande intäkter som uppgår till 26,7 miljoner kronor i slutet av året, vilket motsvarar en ökning på 78 procent från januari. Fjärde kvartalet ökade dessa intäkter 11 procent, från 24 miljoner i slutet av september. Totalt uppgår omsättningen det fjärde kvartalet till 7 miljoner kronor (8,2). Hoylu lämnar därmed året med en nettoomsättning på 29,2 miljoner kronor, vilket innebär en ökning på cirka 8,5 procent för helåret. Trots blygsam tillväxt över hela året är effekten av den nya intäkts- mixen uppenbar på resultatet, där bruttomarginalen sista kvartalet ökat till 72 procent (69) och för helåret 71 procent (69).

11 000 nya användare under fjärde kvartalet

I takt med att återkommande intäkter ökat så uppvisar bolaget också stark tillväxt i antalet nya användare. I slutet av tredje kvartalet hade Hoylu totalt 22 000 användare, vilket ökade till 33 000 vid årets slut. Särskilt betryggande är att ökningen är störst hos de betalande användarna, vilket ökat 75 procent till totalt 5 500. En del i detta är hänförligt till tillväxt hos bolagets två största kunder, vars använd- arbas nu uppgår till totalt 6800 användare. På årsbasis ser vi en ökning i totala användare med 853 procent, där betalande ökat 815 procent. Januarirapporten visar att ökningen fortsätter, med en 12 procentig ökning under månaden i totala användare, 17 procents ökning i betalande användare och 7 procents tillväxt i återkommande intäkter till totalt 28,5 miljoner kronor.

Nya ordrar och betydande FoU investeringar

Fjärde kvartalet innebar en större order från byggbolaget Walbridge till ett värde av 375 000 kr. Walbridge är i färd med att digitalisera och modernisera sin byggnadsplanering, ett arbete där Hoylus lösningar kommer väl till pass. Detta följdes upp med ytterligare en order från byggbolaget efter kvartalets utgång, till ett värde av 350 000 kr. Efter kvartalet utgång inkom även en order från Hoylus ryska samarbetspartner Polymedia till ett värde av 160 000 kr. Paralellet med försäljningsarbetet som pågår fortsätter bolaget investera starkt i forskning och utveckling. Totala kostnader för FoU under året uppgår till 14 procent, uppskattningsvis 21 procent av den totala kostnadsmassan. Kvartalet innebar också betydande uppdat- eringar till Connected WorkspacesTM plattformen och dessa kommerlanseras live under årets första kvartal.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.