Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-03

Analys Hoylu: "SaaS-bolag mot nya höjder"

Detta är en betald analys på uppdrag av Hoylu utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Långsiktigt förändrade arbetsbeteenden

Effekten av Covid-19 pandemin är har varit en uppenbar ökning av distansarbete. Detta har medfört ett allt större tryck på digitala samarbetstjänster. Trots att ett vaccin nu finns på horisonten så är det många som nu förutspår långsiktigt förändrade arbetssätt. Bill Gates har bland annat sagt att han tror att 50 procent av allt affärsresande och 30 procent av all kontorstid kommer försvinna efter pandemin. Allt fler aktörer spår en framtid med hybridkontor där mindre tid kommer spenderas på arbetsplatsen och mer samarbete sköts digitalt. Hoylu ligger därmed rätt i tiden i långsiktiga trender och deras inriktning mot visualiserade arbetsflöden särskiljer dem från många konkurrenter.

Återkommande intäkter är tongivande

Fullt fokus framöver för bolaget ligger på att öka de årliga återkommande intäkterna. Tredje kvartalet innebar en 13 procentig ökning i AAR. Detta ligger under bolagets mål om 20 procents ökning varje kvartal, en siffra som vi förväntar oss att bolaget kommer lyckas med kommande perioder. Bolagets förmåga att kapitalisera på de unika marknadsförhållanden som råder för tillfället är avgörande och ännu starkare tillväxt kommande kvartal är inte en orimlig förväntning. Fler branschspecifika moduler för slå igenom på fler branscher samt ett accelererat konverteringsarbete med befintliga större kunder blir viktiga delar i detta arbete.

Förväntar oss stark tillväxt kommande år

Resultatet från kvartalsrapporten ligger i linje med våra tidigare prognoser. Vi ser fortsatt omsättning på 31,3 miljoner kronor för helåret 2020 och förväntar oss sedan en 45 procentig genomsnittlig tillväxttakt över prognosperioden. Vi ser fortsatt lönsamhet från 2023 och framåt, något som kan förbättras om bolaget uppvisar starkare tillväxt eller lägre kostnader än väntat. Finansieringsmässigt lämnar bolaget kvartalet med likvida medel om 13,8 miljoner kronor, stärka av en emission tidigare under kvartalet. Med ett fritt kassaflöde för kvartalet på -19,1 är ytterligare emissioner att förvänta.

Uppsida i aktien

Vi behåller fortsatt vårt motiverade värde på aktien till 2,7 – 4,1 kr. Denna grundar sig i en DCF-värdering för prognosperioden 2020– 2026 med mellan 13–15,5 procents diskonteringsränta och en genomsnittlig tillväxt på 45 procent årligen. Jämfört med andra SaaSbolag ser värderingen fullt rimlig ut och utrymme finns för höga värderingar i sektorn. Bolaget har redan idag en imponerande kundlista och har hittat en egen attraktiv nische på en växande marknad. Risken är stor då lönsamhet är långt bort men kan bolaget uppvisa stark tillväxt och kraftigt ökande användarantal ser framtiden ljus ut.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.