Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-16

Analys Hoylu: "Spännande SaaS-bolag med goda framtidsutsikter"

Detta är en betald analys på uppdrag av Hoylu utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Stark tillväxt på marknaden

Bolaget gynnas av globala megatrender såsom digitalisering och det allt ökande distansarbetet. Marknaden för samarbetslösningar för inom teams av olika storlekar växer med hela 13 procent årligen och tillväxten ser ut att hålla i sig. Hoylu ligger därmed helt rätt i tiden med sina produkter och timingen kan inte annat än anses vara perfekt för ett genomslag i digitala samarbetslösningar.

Hård konkurrens och många större aktörer

Den kraftigt växande marknaden innebär också ingen brist på andra aktörer. Mest framträdande är Mural och Miro, två bolag som erbjuder en liknande tjänst för visuell kollaboration som Hoylu. Båda bolagen har även dem idag imponerande kundlistor och användarantal i miljonklassen. I den större marknaden för samarbetslösningar finns ett antal tech-giganter, såsom Slack, Google och Microsoft. De bör dock inte ses som konkurrenter utan snarare komplement till den tjänst Hoylu tillhandahåller. Risken existerar dock fortfarande att en av dessa aktörer adderar liknande tjänster till sitt utbud.

Flera tunga kunder redan på plats

Bolaget har redan idag många stora namn på sin kundlista, såsom Proctor & Gamble, FedEx, Shell, Daimler, Merck med flera. Man har även utvecklat specialiserade lösningar till större företag med goda resultat. Det är därmed uppenbart att bolaget har förmågan att vinna större kunder och har erfarenhet att arbeta tillsammans med stora organisationer. Fokuset framöver kommer vara att aktivt försöka utveckla dessa samarbeten och skapa större, kommersiell utrullning. Hoylu har därmed redan fått in foten i dörren hos många potentiella storkunder.

Motiverat värde

Potential till ännu större uppsida på sikt Vi värderar Hoylu genom en DCF-värdering över perioden 2020– 2026. Med en diskonteringsränta på mellan 13 och 15,5 procent och en genomsnittlig årlig tillväxt över perioden på 45 procent landar vi i ett motiverat värde i dagsläget på mellan 2,7 och 4,1 kronor aktien. Detta motsvarar en relativt låg värdering jämfört med större SaaSbolag, något som reflekterar det relativt tidiga stadiet bolaget befinner sig i. Risker existerar och bolaget befinner sig i en omstöpningsfas där fokus skiftas till licensintäkter genom en SaaSmodell. Skulle detta inte falla ut väl och större ökning i AAR uteblir finns det potential till större nedsida. Lyckas man däremot så kan tillväxten bli mycket stark, särskilt beaktandes den mycket skalbara affärsmodellen. Vi ser fram emot att följa Hoylus resa framåt och att få läsa den fullständiga rapporten för tredje kvartalet.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.