Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-03

Analys Infrea: Säsongsmässigt svagt kvartal - oförändrade prognoser

Detta är en betald analys på uppdrag av Infrea utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Svagare kvartal som förväntat

Infrea redovisade en omsättningsökning på 27%, varav förvärvad tillväxt stod för 26% för Q1 2021 till 170 MSEK upp från 134 MSEK jämfört med Q1-20. Resultatet på EBITA-nivå hamnade på -30,5 MSEK (-21,7). Både resultat och omsättning är svaga första kvartalet, liksom det tredje varför det negativa EBITA-resultatet ej är förvånande och vi förväntar oss en fortsatt marginalförbättring för helåret.

Mark & Anläggning

Omsättningen Q1-21 för affärsområdet uppgick till 136,7 MSEK , upp från 87,4 MSEK Q1-20 med ett EBITA-resultat om -18,2 MSEK
(-17,2). Omsättning och resultat har påverkats negativt av den kalla och snörika vintern samt en expanderande verksamhet med högre andel fasta kostnader.

Vatten & Avlopp

Omsättningen uppgick till 34,1 MSEK Q1-21 ned från 46,7 MSEK i Q1-20. EBITA-resultat uppgick till -7 MSEK Q1-21 jämfört med
-0,1 MSEK för Q1-20. Även detta affärsområde har drabbats negativt av den kalla och snörika vintern men man har sett ökad aktivitet under senare delen av kvartalet.

Stark kursutveckling sedan förra kvartalet – behåller riktkurs men ser god uppsida vid marginalförbättring

Vi prognosticerar en ökande omsättning för 2021 med en ökande marginal. Vi adderar förvärvet av Anläggarteamet från och med 3 maj 2021 och räknar med en underliggande tillväxt om 4% för året. Vi behåller vår riktkurs på 40 kr per aktie. Vi ser goda tecken på en mer stadig marginalförbättring även om det fortfarande återstår jobb för att nå bolagets långsiktiga mål om 8% EBITA-marginal.

Fortsätter denna trend, något som vi anser är nyckeln till en mer varaktig omvärdering, kommer bolaget dessutom att kunna genomföra förvärv med en större andel eget kassaflöde. Detta skulle också bevisa att man lyckas genomföra lönsamhetsförbättringar vilket sänker risken i bolaget genom en bevisad förmåga att leverera god lönsamhet och ökad finansiell flexibilitet. Vi behåller vår riktkurs om 40 kr och visar bolaget upp marginalökningar kommande kvartal ser vi en uppsida mot ca 55 kr per aktie.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.