Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-24

Analys JumpGate: Fullt fokus på ambitiös lanseringspipeline

Detta är en betald analys på uppdrag av Jumpgate utförd av Analysguiden

Uppvisar tillväxt första halvåret
Jumpgate rapporterar ett något utmanande kvartal där nettoomsättning kom in på 3,5 miljoner kronor (4,5), vilket motsvarar en minskning med cirka 22,2 procent på årsbasis. Denna utveckling märks också på rörelseresultat som landade på -4,6 miljoner kronor (-1,3). Utvecklingen hänförs till bland annat uppskjutna spellanseringar, ökad kostnadsmassa samt tuffa jämförelsesiffror från fjolåret. Bolaget uppvisar dock tillväxt på halvårsbasis, där nettoomsättningen nu uppgår till 9,3 miljoner kronor (8,5).

Fullt fokus på spellanseringar
Bolaget har under kvartalet upplevt vissa förseningar i spellanseringar och fokuset framåt ligger nu helt och hållet på att få ut den ambitiösa pipeline som bolaget besitter. Under den gånga perioden lanserades Pc-versionen av Project Blue Book: Hidden Mysteries samt Android-version av Wordie och efter kvartalets utgång har både Petventures och Buster’s Journey mjuklanserats i Kanada. Petventures står inför en global lansering under det tredje kvartalets tillsammans med Asterix & Friends, två spel med betydande investeringar bakom sig och stor potential. Därtill ligger Buster’s Journey och Wildshade inplanerade för lansering under fjärde kvartalet.

Finansiering, förvärv slutfört och nya samarbeten
Kvartalet och tiden efter det har också inneburit ett antal andra spännande nyheter för koncernen. I juni meddelade bolaget att dotterbolaget Tivola Games beviljats 318 000 euro i bidrag av tyska staten för spelutveckling, ett välkommet tillskott i finansieringen. Förvärvet av Tivola Games slutfördes i maj, i samband med att bolaget tog in kapital om totalt 16,5 miljoner kronor. En annan spännande nyhet är att Jumpgate ingått ramavtal med Tradelite Solutions avseende utveckling av totalt sex spel för deras plattform. Avtalet har ett initialt värde på 100 000 euro men bolaget framhåller möjligheten till ett långsiktigt samarbete. Tradelite Solutions utvecklar ett koncept för så kallad Financial Market Entertainment, med spel för att främja användarförvärv och lärande inom finansbranschen. Avtalet kan utgöra ett viktigt komplement till bolagets egen spelproduktion och skapa stabila intäktsströmmar utan betydande investeringar bakom.

Mindre justeringar i estimat och värdering
Det andra kvartalet för Jumpgate kom in något svagare än den starka inledningen bolaget hade på året. Dock ser vi mycket spännande på horisonten för koncernen och bolaget tar viktiga steg för att leverera på sina tillväxtplaner. Störst fokus framöver kommer vara på att leverera på den ambitiösa pipelinen, något vi har förtroende för bolaget för givet den stärkta organisationen. Jumpgate har står inför ett antal spännande tillväxtmöjligheter och det räcker med att en av lanseringarna bli en succé för att bolaget ska kunna uppvisa betydande tillväxt. Lyckas bolaget få ”store features” för sina kommande lanseringar hos Apple och Google kan det ge en betydande skjuts i lanseringsskedet, något vi kommer bevaka med intresse. Givet våra förändrade estimat sänker vi det motiverade värdet från 1,4–1,8 kronor aktien till 1,1 kronor aktien, på 12–18 månaders sikt. Det innebär fortsatt en stor uppsida från nuvarande nivåer och vi ser fortsatt stor långsiktig potential i Jumpgates erbjudande. Störst risk i närtid ser vi i försenade lanseringar och svällande kostnadsmassa för bolaget.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.