Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-26

Analys Kancera: Hjärtat i fokus efter studie

Detta är en betald analys på uppdrag av Kancera utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kancera har nyligen avslutat en klinisk fas I-studie med fractalkine-projektet KAND567 med överlag lovande resultat. Bolaget genomför en företrädesemission för att finansiera den vidare utvecklingen med fokus på att behandla hjärtinfarkt.

Kancera utvecklar småmolekulära läkemedel med fokus på att behandla cancer och inflammationssjukdomar. De två längst framskridna projekten är Fractalkine-projektet och ROR-projektet. Nyligen har en klinisk fas I-studie i friska patienter med Fractalkine-projektets läkemedelskandidat, KAND567, avslutats. Generellt var substansen väl tolererad och observerad påverkan på immunceller indikerar avsedd effekt. Leverpåverkan i höga doser behöver dock utredas ytterligare.  

KAND567 har flera potentiella användningsområden. Prekliniska studier och extern forskning pekar på potentiell nytta inom såväl hjärtkärlsjukdomar som cancerbehandling (lymfom). Bolagets plan är att i första hand undersöka en möjlighet som behandling mot hjärtskada efter hjärtinfarkt i en kommande klinisk fas IIa-studie. Det är ett område med stort medicinskt behov och en potentiell mångmiljardmarknad i dollar räknat. Bakom KAND567 finns en ganska bred portfölj av prekliniska projekt inom cancerbehandling och ytterligare kandidater kan tas till klinik inom de närmaste två åren. Prekliniska studier indikerar selektiv verkan och/eller kombinationsmöjligheter med befintliga behandlingar inom en rad cancerformer.

Vi bedömer att Kancera värderas lägre än liknande bolag vilket indikerar potential. En viktig pusselbit för uppvärdering är att pågående nyemission blir tecknad i hög grad (den är garanterad till 80 procent). Nyligen uppnådda kliniska och prekliniska framsteg och en tydlig rabatt i emissionskursen ger i det perspektivet stöd.  

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.