Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-29

Analys Kancera: Kliniska studier i sikte

Detta är en betald analys på uppdrag av Kancera utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kancera har fått godkännande att genomföra en fas Ib-studie för KAND567. Därmed kan ett viktigt steg mot en kommande studie i hjärtinfarktpatienter tas de närmaste månaderna. Portföljen har breddats med ett nytt inflammationsprojekt i tidig fas.

Kancera har erhållit godkännande för en fas Ib-studie med KAND567 för att ställa in doseringshastigheten vid intravenös tillförsel och bekräfta en god säkerhetsprofil även i människa. Planen är att starta studien i juni 2019. Om studien blir framgångsrik skulle en kontrollerad fas IIa-studie i patienter med hjärtinfarkt kunna inledas mot slutet av innevarande år. Det ger sammantaget förutsättningar för att viktiga värdehöjande steg kan tas för Kanceras mest framskridna projekt. KAND567 är ett unikt projekt vilket understryks av att Kancera inbjudits att presentera sin forskning vid en stor konferens om hjärtkärlsjukdomar som äger rum i september.

Kancera meddelar att en ny läkemedelskandidat, KAND145, har tagits fram inom klassen blockerare av Fractalkinesystemet. Än så länge är informationen om projektet begränsad, men Kancera ser möjligheter att utveckla behandlingar av nischsjukdomar inom området kronisk inflammation. Externa kliniska studie pekar på att Fractalkinesystemet är ett relevant sjukdomsmål för exempelvis inflammatorisk tarmsjukdom. Vi ser därför det nya projektet som en logisk breddning av forskningsportföljen och är positivt överraskade av att utvecklingen har skett i ett raskt tempo. I takt med att mer data kring KAND145 kan avtäckas ser vi möjlighet att det kan addera ett tydligt värde till Kanceras portfölj.

Kancera närmar sig ett skede med tydligt ökad klinisk aktivitet och därmed viktigt kursdrivande nyhetsflöde under det kommande halvåret. Även om bolaget har ett finansieringsavtal med GCF på plats bedömer vi att ytterligare finansiering troligen kommer att behövas mot slutet av året framför allt för att driva KAND567-projektet framåt i ett önskvärt tempo. Innan denna pusselbit har kommit på plats sänker vi riskjusterat motiverat värde i basscenariot något till 1,5 kronor per aktie (från 1,7).  

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.