Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-22

Analys MaxFastigheter: Ny handel i Eskilstuna

Detta är en betald analys på uppdrag av MaxFastigheter i Sverige utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

MaxFastigheter fortsätter att värderas med omkring 30 procent substansrabatt, vilket motsvarar cirka 11 procent implicit rabatt på bolagets fastighetsvärde. Bolaget fortsätter att expandera genom byggprojekt. Det senaste inom handel i Eskilstuna.

MaxFastigheter är ett relativt nybildat fastighetsbolag som inriktar sig på högavkastande fastigheter primärt inom externhandeln, men även kontors-, samhälls- och logistikanvändning. 73 procent ligger i regionstäder med tyngdpunkt i Västerås, Eskilstuna, Norrköping och Karlstad. Leos Lekland, Dollarstore, Granngården, Burger King och Willys är de fem viktigaste hyresgästerna med långa hyresavtal, där genomsnittet för portföljen är fem års återstående löptid. Bolaget fokuserar på lokal närvaro för att kunna ge hyresgästerna bästa service.      

Växer via byggprojekt

Bolaget växer via projekt där den första etappen med ett kontorshus i Karlstad avslutas i december och där etapp 2, lokalerna är uthyrda till 60 procent, har påbörjats. Vidare har en handelsfastighet i södra Gävle nu blivit inflyttningsklar. Värdeökningen i färdigt skick för fem kontorshus i Karlstad kan bli cirka 100 miljoner kronor om ungefär fyra år. Nästa stora projekt är 20-28 0000 kvm nya handelsytor i Eskilstuna, där slutförhandlingar pågår med kommunen.

Sänkt genomsnittsränta

MaxFastigheter finansierar sig via banklån till cirka 50 procent. Därutöver emitterade bolaget ett obligationslån på 200 miljoner kronor i september 2017. Snitträntan på bolagets låneportfölj har minskat från 3,5 procent vid årsskiftet till 3,2 procent den 30 september 2018.

Värdering

Fastighetsbeståndet genererar ett stabilt kassaflöde. Aktien handlas till p/e 9 gånger bolagets resultat före värdeförändringar. Bolaget kan öka vinsten per aktie med 8 procent till mitten av 2020 genom sin planerade expansion

 

 
Författare Bertil Nilsson