Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-26

Analys Mytaste Group: Fortsatt bra trend!

Detta är en betald analys på uppdrag av Speqta utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

MyTaste Group hade åter tillväxt inom sina två affärssegment. Tre­n­­den pekar därmed upp för båda affärs­segmenten. Henrik Persson Ekdahl har via Optimizer Invest klivit in som storägare. Med en tung storägare stärks Mytaste Group och dess förvärvsstrategi.

MyTaste Group driver receptssajten myTaste med 20 miljoner besökare i månaden. Sajten har över 40 000 matbloggar anslutna och innehåller 8 miljoner recept från 48 länder.

Lovande tillväxt

Mytaste Group levererade tillväxt i båda affärsbenen un­der tredje kvartalet 2018. Det lovar gott inför ett sä­songs­­mässigt starkt fjärde kvartal. På koncennivå var nettoin­täkterna 12,9 miljoner kronor och bolaget växte därmed med 93 procent relativt samma kvartal 2017. Det var aning­en över vår förväntan.

Positiv tillväxt inom mat/vin

Bolag­ets nätverk för mat och vin-intresserade, Mytaste Food & Beverage, leverer­ade positiv tillväxt på kvartalsbasis för andra kvartalet i rad med en nettoomsättning om 3,9 miljoner kron­or. Tillväxttrenden för affärsseg­mentet ser nu ut att vända uppåt, efter en tidigare lanser­ing av nya tjänster och produkter. Vinklubben är nätverket som driver seg­mentets tillväxt.

Ny aktiv ägare

Efter att bland annat Fredrik Burvall, tidigare vd på Cherry, förstärkt styrelsen under 2017 har nu även ägarbasen stärkts upp. Det med Optimizer Invest (OI) som tagit en storpost om motsvarande nästan 24 procent. Bakom OI finns Henrik Persson Ekdahl som gjort flertalet lönsamma investeringar, däribland i affiliatebolaget Catena Media och Gaming Innovation Group. OI kommer att ta en aktiv ägarroll i den mening att bidra med kunskap, erfarenhet och kontaktnät, vilket adderar värde till bolagets förvärvsstrategi.

Tillväxten fortsätter

Vi tror att den positiva tillväxttrenden kan hålla i sig under de kommande kvartalen och år­en. I det kortare perspektivet tror vi att CSS-partnerskapet kan driva tillväxt­en inom Mytaste Shopping. Detta möjlig­gör för bolagets nätverk av e-handlare, att synas i Googleflödet med specifika produkter på ett mer effektivt sätt än tidigare. Genom den internationella expansionen kan tillväxten hålla i sig över en längre tid.

Förvärv kommer att bidra

Till detta skall också förvärvsstrategin framhävas. Genom den senaste periodens uppställ i aktien har den också blivit mer attraktiv som betalningsmedel. Rim­ligtvis kommer även OI:s historik och erfarenheter att öka Mytaste Group status hos de entre­prenörer som driver förvärvskandidaterna.

Motiverat värde

Efter uppjustering i prognosen för Mytaste Shopping beräknar vi ett motiverat pris per aktie om 7,00 kronor för de kommande 6 till 12 månaderna.

 

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.