Du är här

2018-09-03

Analys Net Gaming Europe: Mer att hämta på sikt

Detta är en betald analys på uppdrag av Net Gaming Europe AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

För andra kvartalet 2018 visade bolaget åter tillväxt och relativt sett höga marginal. Alla utestående konvertibler kommer att förtidslösas, vilket kan skapa möjligheter till köp i aktien.

Net Gaming Europe är numera ett renodlat affiliatebolag med fokus på iGaming (casino och poker online). Nyligen breddades verksamheten med affiliate­verksamhet inom finans (FX och CFD:er), liksom sportsbetting. Efter förra årets häftiga tillväxt om 247 procent drivet av för­värvet av Highlight Meda, blevandra kvartalet 2018 också ett bra kvartal, med redovisade nettointäkter på 48,1 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt på 13 procent jämfört med samma period föregående år. Inom affiliateområdet blev tillväxten 18 procent i årstakt, med en sekventiell tillväxt på 10 procent.

Mycket god lönsamhet

EBITDA-resultat beräknat på nettointäkter kom in på 29,5 miljoner kronor vilket motsvarar en EBITDA-marginal om 63 procent, men då hade Net Gaming engångskostnader om 0,7 miljoner kronor, hänförliga till listbytet till Nasdaq First North Premier. Med andra ord är lönsamheten fortfarande mycket god, men ändå aningen under våra förväntningar. Avvikelse i marginalen relativt våra prognoser var främst hänförbar till ökade marknadsföringskostnader, som i sin tur drev upp av de nyligen lanserade vertikalerna inom finans och betting. Vi har därför justerat ner våra prognoser för EBITDA-marginalerna något.

Oförändrade intäktsprognoser

Nordamerika går bra, samtidigt som vår tro är att finansvertikalen, liksom bettingvertikalen på sikt kommer att ge goda intäktsbidrag. Med detta sagt har vi lämnat våra intäktsprognoser oförändrade. Över tid tror vi också att des­sa vertikaler kommer att kosta mindre i termer av marknadsföring, då den direkta och organiska trafiken till sidorna ökar. Samtidigt går det inte att utesluta förvärv, vilket rimligen skulle påskynda denna process.

Motiverat värde

Efter justeringar i våra antaganden beräknas ett motiverat värde per aktie om 13,40 (15,10) kronor för de kommande 6–12 månaderna. Samtliga konvertibler kommer att lösas in under tredje kvartalet, vilket kan orsaka ett temporärt säljtryck i aktien. Det kan ge goda köplägen.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.