Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-22

Analys Netmore: Nya bolag ger ökad bredd

Detta är en betald analys på uppdrag av Netmore Group AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Netmore är en mobiloperatör som erbjuder bra inomhustäckning till svenska mobilkunder via lokala mobilnät. Intäkterna under det fjärde kvartalet blev lägre än väntat och en nyemission planeras. Koncernen har samtidigt växt genom förvärv av nya bolag.

Datatrafiken växer snabbt. Bristfällig mobil­täckning finns på många platser där radiosignaler stängts ute. Netmore är en operatör som erbjuder mobila­ tjänster för en bra inomhustäckning med en mobil accesspunkt, samt roaming med andra operatörer utanför huset. De mobila accesspunkterna kopplas till bolagets molntjänst, som baseras på en AXE-växel och en WiFi-controller. Kunderna använder bolagets SIM-kort, vilket ger Netmore trafikintäkter. För industrikunder erbjuds integration av kundens IT-system via Tarifflex technology.

Lägre intäkter än väntat

Netmores intäkter under fjärde kvartalet 2018 blev cirka en miljon kronor, vilket var klart lägre än väntat. Uppmuntrande var däremot ordern på 1000 SIM-kort från NemSIM. Break-even ligger på cirka 7000 abonnemang. Vi räknar inte med att bolaget kan nå break-even på EBITDA-nivå förrän år 2020 trots att nyförvärven Blink Services och Omnipoint har tillkommit.

Fokus på IoT

Koncernen fokuserar nu på den växande IoT marknaden där man redan har haft viss framgång med m2m SIM kort och växer genom Blink Services. Genom att kombinera olika radioteknologier, som LoRaWAN, mobilsystem och WiFi, med bolagets Core nät, som kan transportera data på ett säkert sätt i kombination med IT-integration, kan IoT lösningar anpassas till kundens affärs-/processsystem. Därtill kommer Omnipoint med smarta hem och säkerhetslösningar.

Nyemission kommer

Vi bedömer att Netmores kapitalbehov är omkring 20 miljoner kronor, varav 12,5 miljoner kronor förväntas tas in under 2019 och resterande under 2020. Vår motiverade riktkurs i basscenariot hamnar på 0,43 kronor (tidigare 0,42 kronor).

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.