Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-27

Analys NeuroVive: Pressad kurs trots framsteg

Detta är en betald analys på uppdrag av Abliva utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

NeuroVive har fått positiva myndighetsbesked som talar för att två viktiga studier kan starta under nästa år. Den ökade kliniska aktiviteten medför ett finansieringsbehov under första halvåret 2019. Därför är värderingen tydligt pressad.   

NeuroVive Pharmaceutical AB jobbar inom mitokondriell medicin. NeuroVive projektportfölj består av två projekt i klinisk utvecklingsfas, ett för akut njurskada ( CicloMulsion) och ett för traumatisk hjärnskada ( NeuroSTAT)

Kommande kliniska studier

NeuroVive går framåt i förberedelserna inför kommande viktiga kliniska studier. Bolaget har fått godkännande att inleda en fas Ib-studie i Storbritannien för KL1333, som är underhållsbehandling av genetiska mitokondriella sjukdomar. Därtill har bolaget fått positiv respons från amerikanska FDA rörande upplägget för en fas IIb-studie där NeuroSTAT® ska utvärderas som behandling av traumatisk hjärnskada.

Start under 2019 värdedrivande

Planen är att starta båda dessa studier under 2019 vilket vi ser som värdedrivande under nästa år. Parallellt arbetar bolaget alltjämt för en utlicensering eller partnerskap kring NV556 för behandling av leverfibros.

Finansiering krävs

Den planerade ökade kliniska aktiviteten kräver finansiering. Det förefaller mindre sannolikt att utestående teckningsoptioner kommer att utnyttjas i särskilt hög grad, eftersom lösenpriset ligger tydligt över aktiekursen, har ett kapitalbehov aktualiserats. Styrelsen utvärderar därför nya finansieringsalternativ. Vi räknar med att nuvarande kassa på 38 MSEK per den 30 september räcker en bit in i första kvartalet 2019. Till följd av förväntad utspädning sänker vi motiverat värde i basscenariot till 6,60 kr (tidigare 8,10 kr).

Viktiga framsteg

Samtidigt bedömer vi att bolaget har gjort viktiga framsteg i såväl prekliniska som kliniska projekt vilket inte återspeglas i börsvärdet. Mindre förseningar i utvecklingen och utebliven finansiering via teckningsoptioner har straffat kursen oproportionerligt mycket. Vi förväntar oss att finansieringsfrågan kommer att klargöras inom kort. Detta i kombination med ett potentiellt lovande nyhetsflöde under 2019 ger möjlighet för en revansch i aktiekursen under nästa år.     

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.