Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-27

Analys Nischer: "Stora övervärden i byggrättsportföljen"

Detta är en betald analys på uppdrag av Nischer Properties utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Projektportfölj med 1 500 bostäder

Fastighetsutvecklaren Nischer Properties har på kort tid byggt upp en projektportfölj med ca 1 500 bostäder, varav 128 färdigställda. I somras förvärvade man 20% av den lettiska modultillverkaren Conpro och under första halvåret färdigställdes och såldes 128 studentlägenheter i Karlstad, vilket resulterade i en vinst på 20 mkr. Bolaget har nyligen fått in Provobis Invest med Cherryföretagens grundare Rolf Lundström som ny stor aktieägare. Med snart 500 bostäder i produktion är Nischer Properties i nivå med de större etablerade fastighetsutvecklarna.

Utvecklar även för egen långsiktig förvaltning

Nischer Properties fortsätter att fokusera på utveckling av funktionssmarta och prisvärda hyres- och bostadsrätter i tillväxtregioner. Man strävar efter att jobba med en hög grad av självfinansiering fram till produktionsstart i samtliga projekt. Genom att ta in externa investerare i projektbolagen kan man arbeta utan behov av större lånefinansiering. Bolaget bygger även för egen förvaltning och avser behålla de hyresrätter som man nu utvecklar. Detta kommer ge en långsiktig värdetillväxt och stärka bolagets balansräkning över tid. Bland projekt som kan komma att säljas i närtid kan nämnas Tallbohov i Järfälla som omfattar 153 bostadsrätter i Stockholmsregionen. Vi höjer riktkursen ytterligare till 8 kr Vi ser Nischer Properties som undervärderad relativt bolagets potential. Bolaget har ca 500 bostäder planerade för byggstart under detta år och nästa, och i relation till detta ter sig bolagets börsvärde som lågt.

Vi höjer vår riktkurs ytterligare till 8 kr

baserat på en scenarioanalys av bolagets projektportfölj. Då Nischer Properties inte rapporterar enligt IFRS är bolagets byggrätter inte upptagna till marknadsvärde i balansräkningen, något som investerare bör notera. Vi finner stöd i vår värderingsansats när vi undersöker hur andra noterade fastighetsutvecklare redovisar byggrätter till marknadsvärde.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.