Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-04

Analys Nuevolution: Styrketecken i tidiga projekt

Detta är en betald analys på uppdrag av utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Nuevolution gör tydliga framsteg i samarbetet med Amgen. Mycket lovande projekt i tidig utveckling har nyligen avtäckts. Det tidigare målet om nya avtal under 2018 har ännu inte infriats men den breda portföljen ger många möjligheter till lukrativa samarbeten.

Nuevolution är ett bioteknikföretag inom preklinisk utveckling av småmolekylära läkemedelskandidater. Företaget  utvecklar en forskningsplattform och prekliniska program i samarbete med läkemedels- och bioteknikföretag. Forskningsprogrammet fokuserar på terapeutiskt viktiga indikationer inom inflammation, onkologi och immunonkologi. 

Samarbete ger resultat

Det senaste halvåret har samarbetet med Amgen gett tydliga resultat. Det amerikanska bolaget har valt ut två cancerprogram för vidare utveckling och svarar för alla framtida kostnader för dessa. Om Amgen väljer att licensiera in programmen erhåller Nuevolution minst 10 MUSD i förskott, samt upp till 400 MUSD i potentiella milstolpsersättningar per program. Därutöver erhålls royalties på framtida försäljning.

Behandling av psoriasis

Det tidigare ”hemliga” Cytokine X-projektet har under året avtäckts som en småmolekulär IL-17A-hämmare. Detta är en verkningsmekanism med mycket stor potential, som behandling mot exempelvis psoriasis, psoriasisartrit och ankyloserande spondylit. Prekliniska resultat tyder på att Nuevolutions föreningar, vid applicering på hud, har liknande effekt som injicerade antikroppar mot IL-17A. Resultaten är ännu tidiga, men vi ser projektet som ett ”guldägg” med potential att sälja för mångmiljardbelopp i USD, förutsatt att den fortsatta utvecklingen blir framgångsrik.

Förskjutning av RORγt-hämmare

För bolagets program inom RORγt-hämmare har utvecklingstiden förlängts efter bakslag för liknande projekt inom området. Vi bedömer att det sannolikt även påverkar timingen av en möjlig milstolpsersättning från partnern Almirall. Det understryker behovet av att nya intäktsgenererande avtal med tillkommande förskottsbetalningar kan träffas det närmaste året. Bolaget uppger att flera diskussioner pågår med potentiella samarbetspartners och BET-BD1-programmet är i våra ögon en stark kandidat för utlicensiering.

Motiverat värde

Vi bedömer att portföljen har stärkts och breddats det senaste halvåret vilket ger ett positivt värdebidrag. I gengäld gör vi mer försiktiga antaganden för programmen inom RORγt-hämmare. Vi justerar även för utspädning efter sommarens riktade emission. Det motiverade värdet sjunker till 24,20 kr (26,20).

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.