Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-23

Analys NWG: "Starkt resultat i pandemitider"

Detta är en betald analys på uppdrag av New Wave Group utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Hanterar pandemin på ett imponerande sätt 

New Wave kunde redovisade också under tredje kvartalet ett starkt resultat, efter att det andra kvartalet visade en överraskande styrka i utvecklingen. New Wave påverkas i hög utsträckning av Covid-19- pandemin som bland annat medfört en lock-down av publika arrangemang som sportevenemang och företagsevents. Även om omsättningen minskade betydligt under tredje kvartalet, -13%, ökade rörelseresultatet, och marginalen landade på 12% - den högsta nivån sedan 2008. Samtidigt fortsätter balansräkningen stärkas. Snabba kostnadsanpassningar har till del kompenserat för en svag efterfrågan från profil- och detaljhandelsförsäljning. New Wave har också erhållit stöd från olika stimulanspaket vilket bidragit till resultatet. 

Sammanfattning Q3-rapporten

Försäljningen för kvartalet uppgick till 1 470 Mkr – en minskning med 13% jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Rörelseresultatet ökade till 176 Mkr jämfört med 129 Mkr motsvarande period ifjol. Därmed ökade bolagets rörelsemarginal till historiskt goda nivåer. Den finansiella ställningen har stärkts ytterligare med en soliditet om 49% och en nettoskuldsättningsgrad om 62% per 30 september. Inkuransgraden är fortsatt låg.

Attraktiv värdering

Även om utvecklingen under 2020 varit starkare än man kunnat förvänta sig är osäkerheten fortsatt stor inför kommande kvartal. Vår prognosticerade utveckling under 2021 och 2022 bygger på att marknaden gradvis öppnas upp efter årets inbromsning. Aktiekursen har delvis återhämtat sig efter kursfallet under första delen av året när Covid-19 slog igenom i försäljning och orderingång, men visar fortfarande på ett tapp på 16% sedan årsskiftet. Vår bedömning är att dock marknaden är fortsatt osäker kring utvecklingen framåt. Om New Wave kan fortsätta att leverera och parera nedgången i försäljning och orderingång bedöms kursrisken på nedsidan vara begränsad. För en långsiktig investerare finns det klar potential – affärsmodellen är väl genomarbetad och tidigare orosmoln kring den finansiella ställningen är enligt vår bedömning inte aktuella. Om våra prognoser för 2021 och 2022 faller ut ser nyckeltalen attraktiva ut med en EV/EBIT om 10,4 för 2021 och 6,5 för 2022, samtidigt som det finns utrymme för en god direktavkastning.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.