Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

Analys Peptonic: Förvärvet av Lune ger marknadssynergier

Detta är en betald analys på uppdrag av Peptonic Medical utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Tre anledningar att investera i Peptonic

Unik exponering mot produkter för kvinnohälsa

Peptonic utvecklar läkemedel och medicintekniska produkter med fokus på kvinnohälsa. VagiVital som har godkänts och lanserats i Sverige och inväntar godkännande i USA är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. Med det nyligen avtalade förvärvet av finska Lune kommer även de globalt ledande menskopparna som säljs under varumärket Lunette att ingå i bolagets produktportfölj. Peptonic har dessutom fortsatta ambitioner att utöka sin produktportfölj inom området kvinnohälsa.

Förvärvet av finska Lune ger marknadssynergier och breddad produktportfölj

Genom förvärvet av Lune kan Peptonic kombinera två starka varumärken inom kvinnohälsa med ett flertal synergier. Peptonic för tillgång till ett globalt fungerande distributionsnät i bl. a USA, vilket gör det möjligt att lansera VagiVital internationellt mycket snabbare än tidigare planerat. Då Peptonic nu har två produkter på marknaden i form av VagiVital samt Lunette sänker vi vår diskonteringsränta från tidigare 18% till 13%. Detta är den största andelen till att vi höjer vår riktkurs till 1,80 kr för Peptonic.

Uppsida i värderingen vid framgångsrik internationell lansering av VagiVital

VagiVital väntas bli godkänt av amerikanska FDA i slutet av 2020. Då Peptonic nu har tillgång till de försäljningskanaler som Lune upparbetat på den amerikanska marknaden kan denna komma att överraska positivt framöver. USA står för merparten av den potentiella marknaden för VagiVital och framgång här skulle detta kunna ge betydande uppsida i aktien.

Författare Analysguiden