Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-10

Analys Peptonic: Nya pengar för tillväxt

Detta är en betald analys på uppdrag av Peptonic Medical utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Peptonic genomför gör en nyemission för att vidare sats­a på VagiVital®. Markandsnärvaron i Sverige har stärkts och kund­nöjdheten är hög. Vidare etablering i Norden ligger överst på agendan, men USA kan bli aktuellt redan mot slutet av 2020. 

VagiVital®, som är bolagets receptfria, CE-märkta och hormonfria egenvårdsprodukt för behndling av av vaginal atrofi/vaginal torrhet, lanserades i juli 2018 via bolag­ets egen nätbutik. Sedan dess har marknadsnärvaron stärkts och produkten säljs nu i fysiska butiker och online hos de stora apotekskedjorna i Sverige. Bolaget har också gjort en kundunder­sökning med mycket goda resultat. Denna information är viktig, inte minst i marknadsföringen, men även för kundlojaliteten och i förhandling­arna med återförsäljare och distributörer.

Under kv1 2019 uppgick försäljningen till blygsamma 1,5 MSEK. Vi tror dock att intäkt­­erna kom­mer öka kraftig redan under innevarande kvar­tal. Det då (i) distribu­tören Orion Pharma i april lanserade produkten i Finland och (ii) nätverket av återförsäljare i Sverige har utökats. Exempelvis finns VagiVital® sedan i maj hos Apoteket AB:s 250 fysiska butiker, en ökning från 30 stycken under kv1 2019. Samtidigt tror vi att en vidare etablering på befintliga marknader och nya mark­nader som Norge och Danmark kan driva tillväxten de nästkommande kvartalen.

Samtidigt för bolaget också diskussioner med fler potentiella distributörer likt Orion. Partnerskap kan påskynda expansion i Norge och Danmark, och på sikt även ner mot övriga Europa. En 510(k)-ansökan för godkännande i USA planeras lämnas in under kv4. Vill det sig väl kan en lansering i USA bli aktuell mot slutet av 2020. Därtill avses en klinisk studie påbörjas under innevarande år. Givet goda resultat kan specifik kundgrupp adderas för VagiVital®. 

För att kunna realisera på potentialen genomförs en nyemission som vid full teck­ning inbringar 26,9 miljoner kronor före kostnader. I ett basscenario, efter utspäd­ning från en antagen fulltecknad emission, beräknar vi ett värde per aktie om 1,4 kronor. Det är väl över emissions­kursen om 0,83 kronor. Samtidigt är risken inte obefintlig, som tidigare nämnts är försäljningen fortfarande låg och bolaget behöver komma upp i försäljning för att nå lönsamhet, givet marknadsförings­kostnader. Över tid kan dock bra lönsamhet skapas.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.