Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-11

Analys QuiaPEG: "Fokus på uppskalning av tillverkningsprocessen"

Detta är en betald analys på uppdrag av QuiaPEG Pharmaceuticals Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Samarbetet med tillverkaren Celares löper enligt plan

QuiaPEGs plan för läkemedelskandidaten QPG-1029 mot typ 2- diabetes är att förbereda denna för den första kliniska prövningen. Samarbetet med Celares, som optimerar processen för tillverkningen av QPG-1029 i större kvantiteter för fortsatta prekliniska studier, rapporteras gå enligt plan. Det kan därför förväntas att QuiaPEG snart kommer att kommunicera en tidsplan för den fortsatta utvecklingen av QPG-1029 och de milstolpar den innehåller.

QPG-1029 har blockbusterpotential

Med sin teknikplattform Uni-Qleaver utvecklar QuiaPEG förbättrade och patenterade versioner av beprövade läkemedel. QuiaPEGs huvudsakliga fokus ligger på QPG-1029 mot typ 2-diabetes som har potential att nå USD 1 miljard i årlig försäljning. Långsiktigt ska QPG1029 utlicensieras och man ser naturligtvis några av de stora aktörerna inom diabetesområdet som möjliga partners. Man har även för avsikt att bredda sin pipeline och kommer i närtid att offentliggöra ytterligare läkemedelskandidater som är under utveckling.

Licensavtal i Kina möjligt inom en nära framtid

Parallellt med att skala upp tillverkningen håller QuiaPEG diskussioner med en handfull läkemedelsbolag som visat intresse för både QPG-1029 och den tekniska plattformen Uni-Qleaver. Målsättningen är att sluta ett licensavtal för QPG-1029 avseende den kinesiska marknaden inom en inte alltför avlägsen framtid. Vidare arbetar det kinesiska läkemedelsbolaget SNBio med att utvärdera en egentillverkad läkemedelssubstans tillsammans med plattformen Uni-Qleaver, vilket också kan mynna ut i ett licensavtal. För QuiaPEG kan licensaffärer på teknikplattformen komma att bli en betydande del av verksamheten framöver. Detta då det i läkemedelsbranschen finns ett stort intresse för en plattform som kan öka halveringstiden för olika substanser.

Vi upprepar vår riktkurs 5,30 kr

Vi ser stor uppsida i QuiaPEGs aktie vid framgångsrik utveckling av QPG-1029 och teknikplattformen Uni-Qleaver och upprepar vår riktkurs 5,30 kr. Den teckningsoption av serie TO4 som kan tecknas till och med 17 februari ger möjlighet att med rabatt delta i denna spännande resa. Teckningskursen är här fastställd till 1,20 kr.

Författare Analysguiden