Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-15

Analys Raytelligence: Internationell expansion

Detta är en betald analys på uppdrag av Raytelligence AB utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

LOI med ett av världens största sensorbolag  

Första kvartalet 2020 rapporterar bolaget omkring 342 000 kronor i nettoomsättning, vilket kan hänföras till en sample beställning från ett av världens största sensorföretag. Denna beställning rör affärsområdet Industri, där detta sample är en del av slutfasen av ett större utvecklings- och leveransavtal med potential för försäljning av 100 000-tals sensorer på årsbasis. 

Raytelligence vidare till Fas 2 i EU-projekt

Raytelligence har sökt finansiering från EU kommissionens European Innovation Council. Bolag som har ”corona-relevanta” applikationer kommer sättas i en snabbfil när nästa runda av finansiering skall avgöras. I början av maj rapporterade bolaget att de gått vidare till fas 2 i denna finansiering-sansökan, där bolaget sökt om totalt 17 miljoner kronor från programmets totala budget om 1,8 miljarder. Intervju med bolaget hölls den 13e maj, vilket innebär att utfallet från ansökan borde vara klart inom en inte allt för avlägsen framtid.  
 
Företrädesemission tecknad till 553 procent

Raytelligence meddelande i början på april en förestående företrädesemission om cirka 5,4 miljoner kronor med syftet att skala upp marknadsföringsinsatserna internationellt. Totalt tecknades omkring 30 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 553 procent av företrädesemissionen. I relativt osäkra tider bör detta ses som ett stort styrkebesked för bolaget och visar på en hög tilltro i markanden till Raytelligences möjligheter att uppvisa stor tillväxt kommande perioder. I samband med emissionen ökar antalet aktier från ca. 12,5 miljoner till 14,6 miljoner.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.