Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-19

Analys Redwood: Tillstånd och uppvärdering

Detta är en betald analys på uppdrag av Redwood Pharma AB utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Redwood går in i en fas II-prövning med läkemedelkandidaten RP101 för be­handling av kroniskt torra ögon (DED). Totalt skall 100 patienter behandlas och resultat förväntas kunna presenteras om cirka 12 månader. Den potentiella uppsidan är stor men även risken är hög. Starten av fas II-prövningen innebär en viss upp­justering i det motiverade värdet.

Redwood Pharma utvecklar behandlingar inom ögon­området. Det är en marknad värd cirka 25 miljarder USD årligen. Bolagets fokus ligger på be­hand­­ling av kroniskt torra ögon. Tillståndet drabbar miljontals personer, i synnerhet äldre kvinnor, och relativt få svarar på dagens läke­medel.

Läkemedelskandidat framtgagen

Bolagets läkemedels­kandidat RP101 är utvecklad med drug delivery-teknologin, IntelliGel. Denna möjlig­gör en långsammare och mer kontrollerad frisättning av den aktiva sub­stansen i ögat. Den av­ser i sin tur att reducera antal behandlingstillfällen per dag, samtidigt som risken för biverkningar eventuellt kan reduceras.

Klartecken till prövning

Den nu påbörja de kliniska fas II-prövningarna skall inkl­udera 100 patienter och genom­föras på ett mindre antal kliniker i Europa. Bolaget har nu fått klartecken att påbörja prövningen. Resultat förväntas om cirka 12 månader. Det har tidigare genomförts kliniska prövningar med den aktiva substansen i RP101 med goda resultat rörande både säkerhet och effekt. Samtidigt som det inger förhoppningar, är det första gången som kombinationen av den aktiva substansen i drug delivery-plattformen IntelliGel testas i människa.

Värdedrivande Fas II-stadie

Prövningen antas kosta runt 15 miljoner kronor vilket vi bedömer att bolaget klarar av med befintliga kreditmöjligheter och kassa. Samtidigt kan bolaget behöva stärka upp kapitalbasen för att täcka rörelsen under 2020. Att fas II-prövningen nu är igång är värdedrivande.

Motiverat värde

Vi beräknar ett teoretiskt pris per aktie om 21,80 (17,20) kronor i bas­scenariot. Uppjusteringen sedan senaste analysen motiveras av, dels att fas II-prövningen nu är igång, dels lägre diskonteringsränta genom en lägre riskfri ränta. Positivt är också en högre aktiekurs som reducerar utspädning från inlösta konvertibler, liksom en svagare krona.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.