Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-05

Analys Saniona: Aptitretande studieresultat

Detta är en betald analys på uppdrag av Saniona utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Förlängningsstudien i Prader Willi gav efterlängtade positiva besked. Saniona kan nu gå vidare med större studier i detta spännande projekt. Möjliga partnerintäkter fr.o.m. nästa år kan underlätta finansiering av den vidare utvecklingen.

Saniona har nyligen rapporterat om slutförandet av fas IIa-studien med Tesomet i den svåra ätstörningssjukdomen Prader Willi (PWS). Studien var liten men resultaten tyder på att behandling med Tesomet i dos 0,25 mg per dag är väl tolererad och inga behandlingsrelaterade avhopp rapporterades. En kraftig minskning i hyperfagi (omättlig hunger) observerades för de patienter som slutförde behandling med denna dos. 

Större kontrollerade studier krävs för att bekräfta effekt jämfört med placebo. I dagsläget saknas godkända behandlingar mot hyperfagi i PWS men det finns en handfull projekt i klinisk utveckling. Vi bedömer att Sanionas angreppssätt är lovande då det finns mycket klinisk data för den aktiva substansen Tesofensine som påvisar minskning av vikt och hunger.

Parallellt har Saniona rapporterat om framsteg i preklinisk utveckling rörande ett spännande projekt inom autoimmuna sjukdomar (SAN903). Att Sanionas pipeline skrider framåt ökar förutsättningarna att nå värdedrivande milstolpar i utvecklingen. Vi bedömer att nuvarande kassa inte är tillräcklig för att påbörja nya kliniska studier vilket är ett visst osäkerhetsmoment. Möjligheter till intäkter nästa år från de befintliga partnersamarbetena med Medix och Boehringer Ingelheim kan samtidigt underlätta finansiering av den fortsatta kliniska utvecklingen, i första hand av flaggskeppsprojektet Tesomet.

Vi gör en viss höjning av motiverat värde till 65 kronor per aktie (tidigare 61) baserat på framstegen i ovan nämnda projekt och medvind från en starkare dollar. Vi ser med tillförsikt fram emot ett värdedrivande nyhetsflöde de närmaste sex månaderna, med fokus på resultat från studien i hypotalamisk fetma och arbetet med att nå ett marknadsgodkännande i Mexiko för fetmabehandlingen Tesofensine.  

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.