Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-11

Analys Saniona: Ett steg närmare en fas 3-studie

Detta är en betald analys på uppdrag av Saniona AB utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Saniona presenterade nyligen övertygande fas 2a-data för Tesomet vid behandling av kraftigt överviktiga patienter med skadad hypotalamus. Den uppvisade viktminskning på nästan 7 procent för Tesomet-patienter bör visa sig vara meningsfull, vilket kan öppna vägen för en fas 3-studie på denna patientgrupp redan nästa år.

Under hösten väntar dessutom besked om start av en fas 2b/3studie för Tesomet i den svårbehandlade patientgruppen med Prader-Willis Syndrom (PWS). Bolagets nye VD Rami Levin har lagt extra tyngd vid att bygga upp en klinisk organisation i USA, som vi räknar med blir centrum för de nya prövningarna på PWS-patienter.

Besked från Mexiko väntas i höst

Under sommaren eller hösten räknar vi också med besked från Mexicos läkemedelsmyndighet om godkännande för tesofensine vid behandling av generell övervikt. Bolagets partner i Mexico, Medix, kommer då kunna påbörja lansering av tesofensine före årets utgång. Denna märkeshändelse skulle förvandla Saniona till ett bolag med regelbundna intäkter från milstolpar och royalty på tesofensine-försäljning.

Motiverat värde

Den sum-of-the-parts (SOTP) värdering som vi gjort av bolagets främsta tillgångar kommer vi fram till ett värde på 63 kronor per aktie med hänsyn tagen till ytterligare en nyemission i slutet av 2021. 

 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.