Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-14

Analys Saniona: I väntan på patienter

Detta är en betald analys på uppdrag av Saniona utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Tesomet-studie klar för start inom kort

Vi ser mycket goda chanser för Saniona att i enlighet med bolagets senaste vägledning starta fas 2b-studie på patienter med Prader-Willis syndrom (PWS) under årets andra halva. Dessförinnan ska ledningen besvara FDA:s frågor angående den nya kapsel-formulering som ska användas i studien men denna typ av CMC-data borde inte stöta på ytterligare hinder.

Målsättningen för bolagets andra fas 2b-studie, på patienter med övervikt efter hypotalamus-skada (HO), är att komma igång något senare under årets andra halva. Bolaget har ännu inte formellt ansökt hos FDA om att få starta studien och diskussion om Orphan Drug Designation pågår.

Första resultat kan vara klart sent 2022

Vi räknar med en utdragen rekryteringsprocess på upp till tolv månader för att fylla PWS-studien med patienter, ca 130 stycken. Under fyra månader kommer patienterna att behandlas i fyra olika grupper. Vi tror att ett första resultat i bästa fall kan presenteras mot slutet av 2022. Vad gäller HO-patienterna tror vi att förseningen gör att ett första resultat låter vänta på sig till 2023.

Plattform driver fram nya kandidater

Under bolagets R&D Day den 20 maj presenterades den teknologiplattform som bolaget tog över från Neurosearch 2012 och som kontinuerligt har byggts vidare på sedan dess. Ur denna potentiella guldgruva lyftes fram en läkemedelskandidat, SAN711, som i dagarna startar en första studie på människa. Ytterligare ett preparat, SAN903, förväntas gå över till klinik under 2022.

Nyheter i närtid kan höja värderingen

I bolagets rapport för första kvartalet accelererade kassaförbrukningen och vi ser en ny nivå etablera sig under kommande kvartal. Bolaget har inte gett någon vägledning om framtida finansieringsplaner, men i vår värdering räknar vi med att kassan behöver fyllas på med 400 miljoner kronor inom kommande 12-månadersperiod. Dagens värdering av bolaget är attraktiv och kan få draghjälp i närtid av ett par faktorer, i första hand ett godkännande för Sanionas mexikanska partner Medix och klarhet kring statusen för HO-studien. Vårt motiverade värde för aktien sänks till 43 kronor (49).

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.