Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-19

Analys SyntheticMR: Bra inledning på 2021

Detta är en betald analys på uppdrag av SyntheticMR utförd av Analysguiden

Fortsatt god tillväxt trots Covid-19-restriktioner
SyntheticMR presenterade sitt bästa första kvartal hittills. Bolaget omsatte 14,7 MSEK (+17%) och ett EBIT-resultat på 2,4 MSEK. Tillväxten kommer från ett ökande antal licensförsäljningar av SyMRI från egen säljstyrka men även en första mindre order från United Imaging och försäljning till GE Healthcare står bakom ökningen. Trots att Covid-19-restriktioner ger viss dämpning på tillväxten på flera marknader ser vi att bolaget kommer växa med ca 50% under 2021 med förbättrad marginal tack vare produktens skalbarhet.

Förutsättningar för långsiktig tillväxt
Vi behåller vår syn på att Synthetic MR kan fortsätta en långsiktig tillväxt med goda marginaler på basis av att man nu har två produkter, SyMRI MSK som kan undersöka den muskuloskeletala (rörelseapparaten inklusive ryggrad) samt SyMRI NEURO, som tillsammans täcker ca 75% av de MR-undersökningar som görs. Bolaget fick under februari 2021 sin produkt SyMRI MSK CE-märkt vilket innebär att den kan marknadsföras och säljas i Europa. Bolaget har även lämnat in en ansökan för regulatoriskt godkännande i USA som vi förväntar oss ska komma under året. Tillsammans med satsningar på egen försäljningsorganisation och viktiga distributionsavtal (t ex United Imaging) ser vi goda förutsättningar för att bolaget fortsätter sin tillväxtresa även efter 2022.

Vi ser gradvis ökad tillväxt under året
Vi behåller vår prognosticerade omsättningstillväxt på 50% respektive 40% under 2021 och 2022 med en EBIT-marginal på ca 30–35%. Detta implicerar att bolaget ökar sin tillväxt under kommande kvartal vilket vi finner troligt. Bolaget har bra hävstång med ökad försäljning, vilket man visade under första kvartalet, då man är ett mjukvarubolag med mycket hög produktmarginal och kan öka omsättningen mycket snabbt. Vi behåller för närvarande vårt motiverade värde på 400 kr per aktie baserat på vår DCF samt även i jämförelse med liknande bolag på framåtblickande multiplar. Värt att notera är att vi räknar med relativt hög tillväxt nästkommande år med tillhörande vinsttillväxt tack vare att man har goda marginaler på sin produkt.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.