Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-01-24

Analys Zwipe: Nytt affärsområde med stor tillväxtpotential

Detta är en betald analys på uppdrag av Zwipe utförd av Analysguiden

Tar steget in i nytt affärsområde
Zwipe fortsätter att uppvisa starkt operationellt momentum med många nyheter den senaste tiden. Mest tongivande i vår syn är nyheten att bolaget lanserar biometriska lösningar för passerkontroll, baserat på samma teknologiska plattform som används för Zwipe Pay ONE. Denna nya satsning kommer i ett första skede ske genom ett antal stora partnerskap som bolaget annonserade i samband med att det nya affärsområdet lanserades. Zwipe har inlett partnerskap med HID Global, ett bolag inom Assa Abloy-gruppen och världsledande inom åtkomstlösningar, Legrand, en global specialist inom produkter och lösningar för byggnader samt Southco, designer och tillverkare av åtkomstlösningar. Samarbeten har inletts genom ett kundprojekt med datacenterbolaget Raritan, dotterbolag till Legrand, som just nu utvärderar bolagets biometriska passerkortslösningar. Raritan är ett datacenterbolaget som varit involverat i att sätta upp totalt 70 000 datacenters globalt. Samarbetet skapar förutsättningar för kommersiell framgång och ger en stark start på denna nya marknad.

Viktig certifiering på plats
Kort efter vår förra uppdatering kom också en annan stor positiv nyhet från Zwipe. Zwipe gick då ut med nyheten att bolagets teknologipartner, Idemia, har fått fulla certifieringar från VISA och Mastercard för sin biometriska betalkortslösning. Detta innebär kortfattat att två kärnkomponenter i Zwipe Pay ONE plattformen, det säkra elementet i single silicon kortet samt fingeravtryckssensorn, nu nått full validering. Trots att certifieringen var väntad så innebär det ändå att bolaget passerat ytterligare en riskpunkt i utvecklingen och ökar sannolikheten ytterligare för det stundande kommersiella genombrottet som väntas.

Kraftig medvind i partnerskap och piloter
Utöver de två punkter vi lyfter fram ovan har de senaste månaderna kännetecknats av tillkännagivandet av ett stort antal nya piloter och partnerskap. Antalet nya pilotavtal har ökat kraftigt och bolaget har den senaste tiden tillkännagivit piloter i Irak, Libanon, Egypten och Indien. Därutöver har ett antal större partnerskap ingåtts med bland annat NetPS, GEPCOM, Forzacard och ett icke namngivet ledande globalt betaltjänstföretag. Tillsammans adresserar dessa bolag Nordamerika, Mexiko, Centralamerika, Saudiarabien och Afrika och Mellanöstern. Slutligen har bolaget tagit ytterligare en kommersiell order av en tredje kortproducent, värd 0,67 miljoner NOK, samt stärkt närvaron inom APAC-regionen genom rekryteringen av Claus Hansen som VP of Sales and Business Development för regionen.

Vi justerar vårt motiverade värde till 46,5–49 kronor (43–46 kronor) på 12-18 månaders sikt.

Författare Analysguiden