Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-08

ANDERSSON: LÖFVENS VIKTIGASTE BESKED ÄR ATT "VI TAR ANSVAR"

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det viktigaste beskedet i statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring var att "vi tar ansvar för hela Sverige och att vi ska ta Sverige igenom den här krisen".

Det sade finansminister Magdalena Andersson till SVT:s Mats Knutson på tisdagen, efter att statsminister Stefan Löfven läst upp sin regeringsförklaring.

"Det kan vi bara göra genom att alla tar ansvar", sade hon.

På en fråga om kritik mot brist på besked från statsministern i regeringsförklaringen svarade finansministern att "senast i budgeten kommer besked".

Andersson sade att det alltid finns många frågor för regering och riksdag att ta itu med, och att "Stefan Löfven har ju stått där stadigt och fört Sverige framåt".

På frågan om skatten kommer att vara lika hög på lön och pension vid mandatperiodens slut sade finansministern att de ska arbeta med detta under mandatperioden och att det står i januariavtalet att klyftan ska bort.

Andersson framhöll även att de stora resurstillskott till kommuner och regioner som Stefan Löfven och Centerledaren Annie Lööf presenterade i går var ett viktigt besked.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.