Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-03

Ansökan på plats för studie

Detta är en betald analys på uppdrag av Kancera utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Kancera har nyligen skickat in ansökan om att påbörja en klinisk fas I-studie med fractalkine-projekts KAND567. Det påvisar att bolaget stegar i rätt riktning samtidigt som projektet får stöd i form av kliniska resultat från Japan.

Kancera utvecklar läkemedel med fokus på cancer och autoimmuna sjukdomar. De två längst gångna projekten är Fractalkine-projektet och ROR-projektet. Bolaget avser att ha minst ett program i klinisk fas inom ett år. I april meddelades att bolaget ansökt om att få påbörja en klinisk fas I-studie med Fractalkine-projektets läkemedelskandidat, KAND567. Studien avses genomföras i samarbete med holländska QPS. GMP-produktion för att påbörja studien har säkerställts.

KAND567 har flera potentiella användningsområden. Dels som kombinationsbehandling för att effektivisera behandling av cancer med cytostatika. Substansen har i prekliniska studier även påvisat förmåga att hämma cancer-tumörers tillväxt. Japanska Eisai har presenterat data från en klinisk studie som påvisar att blockering av fractalkine systemet har effekt på autoimmuna sjukdomar som Crohns sjukdom och reumatoid artrit hos svårbehandlade patienter. Resultatet ger kliniskt stöd åt Kancera läkemedelskandidat, KAND567. Tidigare har projektet endast underbyggts med positiva prekliniska data i djurmodell.

Utveckling med ROR-projektet fortlöper. KAN0441571 har påvisats förmåga att få cancerceller att självförstöras. Projektet är det näst längst gångna och en förbättrad formulering, i termer av effektivitet och varaktighet i kroppen öppnar för behandling av flertalet nya cancerformer.

Baserat på ett bull-scenario och ett offensivt bull-scenario har vi beräknat ett motiverat prisintervall för aktien. I dag handlas aktien mot intervallets mittpunkt och vi behåller rekommendationen Öka. Sannolikheten för att lyckas med läkemedelsutveckling är låg, även om Kancera stegar i rätt riktning. Osäkerheten i våra prognoser och övriga antaganden är hög och därmed är också risken i en investering i Kancera hög.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.