Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-20

ARISE: NETTORESULTATET FÖRBÄTTRADES TILL -6 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vindkraftbolaget Arise redovisar ett resultat efter skatt på -6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-27). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:80).

Nettoomsättningen steg till 36 miljoner kronor (30).

Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (ebitda) ökade till 12 miljoner kronor (6).

"Vi går av allt att döma mot ett starkt helårsresultat, där alla tre affärssegmenten har goda förutsättningar att uppvisa vinst på sista raden", skriver Arise vd Daniel Johansson i delårsrapporten.

Även om Corona-pandemin i stor utsträckning präglar såväl marknader som samhällen i nuläget är bolagets bedömning att detta förr eller senare kommer att stabilisera sig.

"Elpriserna har stärkts under 2021. Samtidigt ser vi generellt att råvarupriser har ökat i spåren av pandemin. Vi ser indikationer på att marknaden för att utveckla och förvalta förnybar elproduktion fortfarande är stark", skriver Arise-chefen.

Bolaget anser sig vara fortsatt väl positionerat och ser goda möjligheter till tillväxt och att fortsätta skapa värde med relativt låg kapitalbindning.

"Vi kan konstatera att våra egna vindkraftparker ligger i fördelaktiga prisområden. En stark finansiell situation har dessutom inneburit att vi kunnat minska våra räntekostnader avsevärt. Vi kan härigenom också långsiktigt optimera våra intäkter från produktionen. Bedömningen är att bolagets underliggande resultat kommer att öka de närmaste åren jämfört med 2020 års nivåer", heter det i delårsrapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.