Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

Arun Bansal utsedd till vice VD för Ericsson

Ericssons (NASDAQ: ERIC) styrelse har utsett Arun Bansal till vice VD. Bansal är för närvarande Senior Vice President och chef för marknadsområdet Europa & Latinamerika och kommer även fortsättningsvis att inneha denna position. Fredrik Jejdling är för närvarande vice VD och chef för affärsområdet Networks och behåller dessa roller.

I och med utnämningen av Arun Bansal kommer Ericsson att ha två vice VD:ar - en baserad i Sverige och en utanför Sverige, vilket ger Ericsson större flexibilitet när det gäller vice VD-ansvaret. Fredrik Jejdling kommer att vara förste vice VD och Arun Bansal andre vice VD.

Arun Bansal började på Ericsson 1995 och är nu chef för ett marknadsområde som omfattar mer än 110 länder i Europa och Latinamerika. Han har innehaft denna position sedan 2017.

Börje Ekholm, VD och koncernchef, säger: "Arun Bansal spelar en viktig roll att driva vårt engagemang med kunder inom Ericssons marknadsområde som sträcker sig över två kontinenter. Arun har varit medlem av koncernledningen sedan 2015 och har stor internationell erfarenhet av långsiktig produktutveckling, strategi och försäljning på olika marknader. Ericsson är en verkligt internationell organisation med medarbetare över hela världen och jag är mycket glad över att Aruns utnämning visar vårt globala ledarskap."

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

FÖLJ OSS:

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson
 

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här (https://www.ericsson.com/en/newsroom/latest-news/press-subscription).

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION:

Ericsson Newsroom (https://www.ericsson.com/en/newsroom)

media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 69 92)

investor.relations@ericsson.com
(+46 10 719 00 00)

OM ERICSSON

Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Digital services, Managed Services och Emerging Business och är utvecklat för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com.

Författare Ericsson