Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-22

ASSA ABLOY: ARKITEKTINDEX USA 55,6 I AUGUSTI (54,6 JULI)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det index som mäter faktureringsnivån hos amerikanska arkitekter uppgick till 55,6 enheter i augusti, att jämföra med 54,6 enheter i juli.

"Ökningen av designaktiviteten fortsatte i augusti, vilket innebar en förväntad uppgång i byggverksamheten under fjärde kvartalet och fortsatte in i 2022", skriver AIA:s chefsekonom, Kermit Baker men konstaterar samtidigt att ökningen i aktivitet kommer att förstora de redan allvarliga problemen med byggprodukter och material.

Indexet ger en föraning om vilka bygginvesteringar som kommer att ske, vilket i sin tur kan ge en fingervisning om Assa Abloys framtida volymer. En tumregel när det gäller ledtiden är att det vanligtvis tar tolv månader från det att arkitekterna gjort sitt jobb och fakturerat tills det syns i Assa Abloys försäljningssiffror.

AIA:s delindex som visar förfrågningar på nya projekt var 64,7 i augusti, mot 65, föregående månad.


Bild: Faktureringsnivån amerikanske arkitekter


Indexet är sammanställt av branschorganisationen American Institute of Architects, AIA. Om faktureringsindex visar ett värde över 50 indikerar det en tillväxt medan ett index under 50 indikerar en tillbakagång.

Av Assa Abloys omsättning i Americas kommer drygt två tredjedelar från eftermarknaden och den resterande tredjedelen från nybyggnation.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.