Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-03-30

ASSA ABLOY förvärvar Mottura i Italien

ASSA ABLOY har tecknat avtal om förvärv av Mottura Serrature di sicurezza Spa ("Mottura"), en ledande italiensk tillverkare av högsäkerhetslås och cylindrar för privatbostäder. 

 
"Vi strävar efter att öka vår närvaro på den italienska marknaden och förvärvet av Mottura utgör ett viktigt steg i att stärka vår position inom privatbostäder. Jag ser fram emot att välkomna Mottura och deras medarbetare till ASSA ABLOY", säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.
 
"Mottura och deras team är ett mycket bra tillskott till ASSA ABLOY EMEIA-familjen. Mottura är ett fint varumärke, som står för kvalitet, hög säkerhet och är välkänt och respekterat både i och utanför Italien", säger Neil Vann, Executive Vice President i ASSA ABLOY och chef för division EMEIA.
 
Mottura grundades 1972 och har cirka 120 anställda. Huvudkontoret ligger i Sant'Ambrogio di Torino, nära Torino, Italien. 
 
Försäljningen 2022 uppgick till cirka 300 MSEK (28 MEUR) med en god EBIT-marginal. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start.
 
Förvärvet kräver uppfyllande av sedvanliga villkor och förväntas slutföras under andra kvartalet 2023.
 
 
Mer information
Nico Delvaux, VD och koncernchef, tel: 08-506485 82
Erik Pieder, Ekonomi- och finansdirektör, tel: 08-506 485 72
Björn Tibell, IR-chef, tel: 070-275 67 68, E-mail: bjorn.tibell@assaabloy.com
 
Om ASSA ABLOY
ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har verksamhet över hela världen med 52000 medarbetare och en omsättning på 121 miljarder SEK. ASSA ABLOY är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. Koncernens innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser.  Vi hjälper dagligen miljarder människor att känna sig trygga, säkra och uppleva en öppnare värld.
 

Författare Cision