Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-14

Avensia AB: Robin Gustafsson utses till permanent VD för Avensia

Styrelsen i Avensia har utsett Robin Gustafsson till permanent VD för bolaget. Robin tillträdde VD-jobbet redan den 4 mars, men då på en tillförordnad basis.

"Detta har inte varit en svår fråga för styrelsen. Robin har ju lett Avensia tidigare på ett mycket framgångsrikt sätt baserat på ett sunt ledarskap med fokus på medarbetare och kunder och som en följd också skapat mycket aktieägarvärde. Vi var mycket tacksamma att Robin var beredd att axla rollen i mars på kort varsel. Sedan den tidpunkten har vi haft en löpande dialog med Robin och ser fram emot hans långsiktiga engagemang under kommande år", säger Per Wargéus, styrelseordförande och Avensias enskilt största aktieägare.

"Jag är oerhört glad, tacksam och ödmjuk att få axla rollen som permanent VD för Avensia framöver. Det har gått ca tre år sedan jag var VD sist och idag är Avensia på många sätt ett bättre, och mer spännande, bolag än det jag lämnade 2018. Ett bevis på detta är alla de nya kunder som lanserat lösningar från Avensia bara under de senaste månaderna, bl.a. Dormy, Nordic Nest, Get Inspired, Apohem och Megaflis. Pandemin har vidgat möjligheterna för bolaget ytterligare och jag ser fram emot att få jobba med alla duktiga kollegor på Avensia. Tillsammans ska vi leverera tjänster i världsklass för att skapa värde till våra fantastiska kunder och därmed fortsätta bolagets utveckling i en positiv riktning", säger Robin Gustafsson.     

Mot bakgrund av att Robin Gustafsson blir permanent VD i Avensia, kommer han att lämna sin plats i styrelsen. Utträdet ur styrelsen ligger i linje med den tradition som finns i Avensia att VD inte sitter i bolagets styrelse. 

Denna information lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 juni 2021 kl. 20:45.

För ytterligare information, kontakta: 

Per Wargéus, Styrelseordförande, 0707-31 89 08 

Robin Gustafsson, VD, 0736-60 60 82 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.