Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-11

AVTECH Sweden AB: Ny svensk teknik för en grönare flygåterhämtning

AVTECH's Cruise Profile Optimizer sparar bränsle och sänker CO2 utsläpp med en garanterad bränslebesparing på 1.6% i planflyktsfasen.

 AVTECHs senaste Cruise Profile Optimizer-tjänst ger piloter taktisk information om hur varje enskild flygning opereras på det mest effektiva sättet. Tjänsten har varit i drift i Norwegians operation sedan hösten 2019 och har i genomsnitt visat 1,6% bränslebesparing i planflyktsfasen.  Samtidigt som koldioxidutsläppen minskar sänker tjänsten också flygbolagens bränslekostnader. Detta gör tjänsten till en perfekt del av ett flygbolags strategi att återhämta sig efter coronapandemin och att stärka dess miljöprofil framåt. 

"AVTECH erbjuder nu en kostnadsfri testperiod med 1,6% bränslebesparingsgaranti och eftersom tjänsten är lätt att distribuera och inte kräver några investeringar i förväg hoppas vi att flygbolagen ser detta som en naturlig del av sin trafikåterställningsplan och en mer miljömedveten drift ", säger David Rytter, VD för AVTECH.

 

För hela artikeln se bifogad PDF.

Bo Redeborn, Styrelseordförande

Tel: 46 (0) 8 544 104 80
E-mail: bo.redeborn@avtech.aero

David Rytter, VD
Tel: 46 (0) 8 544 104 80
E-mail: david.rytter@avtech.aero
Informationen lämnades genom ovanståendes kontaktpersoners försorg för offentliggörande den 11 november 2020, 11:00 CET. 
https://www.avtech.aero/press-release-swedish#content

Författare AVTECH Sweden AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.