Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-17

AXFOOD: FÖRVÄRV BERGENDAHLS GODKÄNT AV KONKURRENSVERKET (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Axfoods minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap och förvärvet av partihandelsverksamheten Bergendahls Food har blivit godkänt av konkurrensverket.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det här är ett glädjande besked som innebär att vi inom kort kan påbörja integrationen av våra verksamheter", kommenterar Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow.

Förvärvet av Bergendahls Food tillkännagavs i ett tidigare pressmeddelande den 31 maj och omfattar 100 procent av bolaget.

Därutöver förvärvar Axfood, som en del i ett strategiskt partnerskap, en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av aktierna i City Gross med option om en ägarandel upp till motsvarande 30 procent.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 1,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri bas och vid fullt köpoptionsutnyttjande uppgår den totala köpeskillingen till 2,5 miljarder kronor, varav 1,5 miljarder kronor avser Bergendahls Partihandel.

Transaktionen förväntas skapa synergier om cirka 200 miljoner kronor årligen som förväntas realiseras successivt under perioden fram till och med 2025.

Exkluderat integrations- och transaktionskostnader förväntas förvärvet bidra positivt till Axfoods resultat per aktie från och med 2022.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.