Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-20

aXichem AB: aXichem erhåller order från Actives & Co avseende aXivite, att användas i produktutvecklingsprojekt för den franska marknaden

- Det är mycket glädjande att vi ser den här aktiviteten på den franska marknaden. Inledningsvis rör det sig om en begränsad volym, 15 kilo aXivite. Värdet ligger naturligtvis i potentialen och det faktum att det nu pågår produktutveckling baserad på aXichems capsaicinanaloga produkt, aXivite. Produkter för viktkontroll är ett växande segment i Frankrike, precis som på många andra marknader, och jag är nöjd över att vi har en konkurrenskraftig produkt att erbjuda, säger Lucas Altepost, Vice President at aXichem. 

Den franska marknaden för kosttillskott är Europas tredje största, efter Italien och Tyskland, och värderades 2013 till 610 miljoner Euro (FederSalus, 2014). Viss källor anger ännu högre siffror. Syndicat National de Compléments Alimentaires (Synadiet) anger siffran 1,48 miljarder Euro för 2014, vilket skulle innebära en ökning med 6,4 procent sedan 2013. Enligt Synadiet var de mest populära produktkategorierna 2014, hälsodrycker, kosttillskott mot stress och sömnproblem samt produkter för matsmältning och viktkontroll. 

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 juli 2020 kl 09.30 CET.

Författare aXichem AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.