Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-08

AXKID: AKTIESPARARNA REKOMMENDERAR ATT INTE ACCEPTERA BUDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Organisationen Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar med aktier i Axkid att inte acceptera budet från Axkids styrelse, bolagets vd och SEB Private Equity på 14:50 kronor per aktie som värderar bolaget till cirka 140 miljoner kronor.

Axkid tillverkar bilbarnstolar.

"Aktiespararna anser att budet från ledningen och SEB Private Equity kommer i ett läge där bolaget kan vara på väg in i en stark tillväxtfas där man skördar frukterna av stora investeringar i utveckling. Aktiespararna ser därför inte att budet fullt ut speglar bolagets potential och att bolagets värde om något eller ett par år kan komma att vara avsevärt högre", resonerar organisationen.

Även om budpremien på cirka 30 procent enligt Aktiespararna är god så anser organisationen att det kan finnas mer att hämta för den långsiktige.

Ingen i Axkids styrelse är att anse som oberoende gentemot budgivaren och därför har styrelsen inhämtat ett värderingsutlåtande från Grant Thornton. Budet är enligt detta värderingsutlåtande skäligt ur en finansiell synvinkel för aktieägarna, kommunicerades det strax före jul.

Acceptfristen löper till den 12 januari.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.