Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-12

Bactiguard Holding AB (publ): Health Canada ger interimsgodkännande för Bactiguards endotrakealtuber

"Många svårt sjuka covid-19-patienter behöver intuberas med en endotrakealtub (ETT) för mekanisk ventilation. Behandlingstiden på IVA kan vara 14 dagar eller längre, vilket betyder att patienten behöver ETT:er under lång tid. För varje behandlingsdag ökar risken för ventilatorassocierad pneumoni (VAP), vilket är ett mycket allvarligt tillstånd. Kanadensiska Patient Safety Institute uppskattar att VAP ökar dödsfallen bland svårt sjuka patienter med 6-30 % och förlänger tiden på IVA med 8,7 dagar," säger Dr. Stefan Grass, Chief Medical Officer och vice VD på Bactiguard.

"Den globala covid-19-pandemin som vi nu upplever har tydliggjort det akuta behovet av att förebygga infektioner. Trycket på hälso- och sjukvården i allmänhet och IVA i synnerhet är enormt. Därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda patienter bättre skydd mot sekundära infektioner i form av infektionsförebyggande endotrakealtuber från Bactiguard", säger Maik Rehfeldt, VD för HANSAmed.

Bactiguards infektionsförebyggande teknologi minskar mikrobiell adhesion på medicin-tekniska produkter, vilket i sin tur minskar risken för infektioner. Covid-19 kan leda till svår viral sepsis hos patienter som lider av multiorgansvikt. Behandlingstiden på IVA är ofta 14 dagar eller längre och för varje dag på sjukhus ökar risken för att patienten får en infektion orsakad av medicinteknik, till exempel ventilatorassocierad pneumoni (VAP). Bactiguards ETT visade sig minska VAP med 38 % i en nyligen genomförd klinisk studie[1].

Läs mer om VAP i Kanada på The Canadian Patient Safety Institute webpage >>> (https://www.patientsafetyinstitute.ca/en/Topic/Pages/Ventilator-Associated-Pneumonia-(VAP).aspx)
Referens: 1. Data on file

För ytterligare information vänligen kontakta:
Jonas Östregård, SVP Sales & Marketing, mobil: +46 70 521 13 88
George Cugini, Director Business Development, HANSAmed, mobil: +1 416 574 0423
Om HANSAmed Limited
HANSAmed Limited grundades 1996 och är en specialiserad distributör av läkemedel och medicinteknisk utrustning för den kanadensisk tand- och sjukvård. Fokus ligger på att kunna tillgodose de utbildningsspecifika och produktrelaterade behov som finns hos oral- och maxillofacialkirurger, periodontister, allmänläkare och hygienpersonal. De senaste åren har HANSAmed utvidgat sin verksamhet till att även omfatta sjukvård. För att öka tillväxten inom detta affärsområde satsar bolaget på en portfölj med nya specialistprodukter. Bactiguards infektionsförebyggande produkter är ett bra exempel på vår strävan efter att addera unika och viktiga produkter för att möta behovet hos specialister inom vården.
Vår Health Canada-licens omfattar DEL, MDEL och NHP för import, grossistverksamhet och distribution av läkemedel och medicinteknik, samt möjlighet att paketera och märka om.

För mer information: www.hansamed.net

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.