Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

BARCLAYS: VD STALEY LÄMNAR PGA UTREDNING AV EPSTEIN-KOPPLINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska banken Barclays vd, Jes Staley, lämnar sin post efter en myndighetsutredning av dennes kopplingar till den ökände finansmannen och pedofilen Jeffrey Epstein, framgår av ett pressmeddelande.

"Barclays och Jes Staley fick i fredags vetskap om de preliminära slutsatserna från FCA:s och PRA:s utredning av Jes Staleys förklaringar om hans relation till Jeffrey Epstein, som därefter fördes vidare från Barclays till FCA. I ljuset av dessa slutsatser, och Jes Staleys intention att överklaga, har styrelsen och Jes Staley enats om att han ska lämna sin roll", skriver banken i ett pressmeddelande.

Jes Staley har varit vd över banken sedan 2015 och vid flera tillfällen omgärdats av kontroverser. Sedan det uppdagades att Jes Staley haft en vänskapsrelation med Jeffrey Epstein har storägare pressat mot bankens styrelse för att hitta en ersättare.

Vd:n har gjort avbön i fråga om sin relation med Jeffrey Epstein och hävdat att han varit transparent mot banken, som upprepade sitt stöd för honom i samband med att FSA-utredningen aviserades.

Barclays redogör inte för slutsatserna i sin helhet, men meddelar att utredningen inte kommit fram till att Jes Staley "såg eller var medveten om de brott Jeffrey Epstein anklagas för".

I Jes Staleys ställe tillträder CS Venkatakrishnan som vd.

Jeffrey Epsteins täta kontakter med ett flertal prominenta och mäktiga figurer i politiken och storfinansen har blivit mycket omskrivna och hans av självmord i häktet har gjort att konspirationsteoretiker fått vatten på sin kvarn. Dödsfallsutredare har fastställt att Jeffrey Epstein tog sitt liv i cellen.
Författare Direkt-SE