Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-25

BAYN EUROPE: KÖPER KOPPERS CANDY SWEDEN FÖR 0,9 MLN USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bayn Europe förvärvar Koppers Candy Sweden, som är underleverantör till nyligen förvärvade Tweek.

Bayn köper Koppers för en kontant köpeskilling om 847.000 dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Koppers är ett svenskt foodtech-bolag som tillverkar funktionellt och sockerreducerat godis åt bland annat Bayns nyligen förvärvade varumärke Tweek.

"Transaktionen innebär att Bayn-gruppen effektiviserar R&D-processen avsevärt och säkrar kontroll och tillgång till hela värdekedjan. Förvärvet stärker koncernens marginaler genom betydande kostnadsbesparingar för inköp och tillverkning av dess godisprodukter", skriver Bayn i pressmeddelandet.

Koppers har prognostiserade nettointäkter och ebitda för kommande 12 månader på 23 miljoner respektive 1,2 miljoner kronor.

Säljaren är Kopper's Candy som drivs av en entreprenörsfamilj från USA, som bland annat äger e-handelsbutiken http://www.nuts.com och tillverkningsanläggningar för choklad.

I samband med transaktionens genomförande kommer avtal om kontraktstillverkning för Kopper's Candy och möjlig distribution av koncernens varumärken i USA att tecknas, heter det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.